torstai 7. maaliskuuta 2013

Villasukat jeeholliin!

Tiedättekö, mikä sitten on ärsyttävää? Se, että ihmiset postailee blogeihinsa kuvia hienoista neuleista, joita ovat tehneet, mutta ei mitään ohjetta niihin! Mitäs iloa siitä minulle on, että joku on sellaiset tehnyt, jos en voi tehdä itse perässä? En todellakaan ole mikään mestari neuleiden toteuttamisessa, saati niiden suunnittelussa, mutta yritän  postauksissani antaa edes jonkinlaista osviittaa siitä, miten olen kuvassa näkyvään lopputulokseen päätynyt. Kuulostaako edes joltisenkinmoisen reilulta?

Muutama vuosi sitten eräs vanha opiskelutoverini pyysi puolitosissaan, että tekisin hänelle Tappara-sukat. No, en tehnyt. Olen tooosi huono tekemään tilauksesta yhtään mitään, koska minulla pitää olla inspiraatio neulomishommiin. Nyt, muutaman vuoden myöhässä tosin, se inspiraatio oransseihin sukkiin sitten iski. Halusin tehdä sukkiin Tapparan logon, sen perinteisen siis. Aloitin etsimällä netistä kuvia ja löysin aikani etsittyäni jonkun lapsen piirtämän kuvan kyseisestä logosta, jolloin se oli yksinkertaistetumpi. Piirtelin ruutupaperille ruksia ruksin viereen ja lopputulos oli tällainen:

 
X = sininen, tyhjä ruutu pohjaväri eli oranssi ja ympäröidyt X:t meinaa valkoista.

Neuloin sukat Novitan 7 veljestä -langalla perusohjeella (löytyy vaikkapa täältä ). Logon tein silmukoita jäljittelemällä valmiiseen sukkaan.

Lopputulos on tämä:


Ja tässä vielä onnellisen omistajansa jalassa:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti