tiistai 21. toukokuuta 2013

Minikylpypommit

Olen menossa tällä viikolla Pingalen luokse kyläilemaan tyttäreni kanssa. Tarkoitus on ihailla heidän 9kk ikäistä vauvaansa, jonka viimeksi näin muutaman viikon ikäisenä, sekä heidän tiluksiaan ja taloaan. Lisäksi suunnitelmissa on hankkia raakamaitoa läheiseltä maatilalta. Mietinkin, että mitähän veisin tuliaisiksi, minä kun harvemmin menen kyläilemään kahta kättä heilutellen (varsinkin jos ei kovin usein nähdä). Lapsiperheeseen usein satelee tuomisia nimenomaan niille lapsille, joten haluan tällä kertaa viedä jotakin nimenomaan Pingalelle.

Sain hiljattain puolisoltani tuliaisena Turusta James Wongin kirjan: Chililaastareita ja kylpypommeja - Reseptejä luonnonmukaiseen lääkintään ja kauneudenhoitoon. Kirja sisältää moniakin kokeilemisen arvoisia reseptejä, mutta heti kirjaa selailtuani olin ihan tohkeissani kylpypommeista! Harmillista kyllä, meillä ei ole ammetta. Eikä oikeastaan kellään tuntemallani ihmisellä ole ammetta. Paitsi anopilla. Mutta jalkakylpyjähän voi harrastaa kuka vaan, jolla on jonkimoinen pesuvati tai vastaava, joten minikylpypommeja tuotantoon siis.

Kirjan ohje on laventelikylpypommeihin ja varmistin etukäteen, niin Pingale inhoaa laventelin tuoksua. Teen siis piparminttukylpypommeja. Piparminttu jalkakylvyssä on sikäli hyvä juttu, että se on lievästi antiseptinen ja virkistävä. Mitäpä sitä muuta pienen lapsen äiti kaipaa, kuin virkistystä. Ja hiukkasen hemmottelua.


 Piparminttuminikylpypommit

3 rkl soodaa
1 rkl sitruunahappojauhetta
1/2 tl piparminttuuutetta (tai n. 10 tippaa eteeristä piparminttuöljyä)
1 tl kasviöljyä (minä käytin paremman puutteessa oliiviöljyä)
1 tl murennettuja, kuivattuja (pipar)mintun lehtiä
(1/2 tl elintarvikekimallejauhetta)

Piparminttuversioon olisi tietenkin paremmin sopinut vihreä väri, mutta minulla nyt ei sattunut kaapista löytymään kuin tätä lilaa elintarvikekimalletta.

Sekoita kaikki aineet yhteen metallilusikalla. Varmista, että kätesi ja kaikki työvälineet ovat täysin kuivia. Painele seos pehmeään jääpalamuottiin (tai laita pieni piparkakkumuotti leivinpaperin päälle ja painele seos muotin sisään). Jätä seos muottiin kovettumaan yön yli, niin että kylpypommista tulee kuiva kova kakku. Säilytä kylpypommeja esim. foliossa, etteivät ne kastu.


Laventelikylpypommeihin tarvitset 1 tl laventelin kukkia ja 10 tippaa eteeristä öljyä. Tuoksujahan voi vaihdella ihan mielin määrin!

Aamulla, kun tarkastelin kylpypommien tilannetta, totesin, että jo kostea ilmanlaatu pistää kylpypommit kuplimaan muoteissaan, eli sadesäällä ja pyykkipäivänä kannattaa jättää kylpypommitehdas odottelemaan kuivempaa päivää...

6 kommenttia:

 1. Oijojoi! Hei vähänkö tää toimis sillä mun rakastamalla kookosöljyllä! Täytyy tehä. Mistä noita isoja tolppoja sooadaa ja sitruunahappoa saa?

  VastaaPoista
 2. No hei haloo, niin tietty, kookosöljyä!! Minä tuon sulle lauantaina satsin, niin saat rentoutua bileitten jälkeen. Minä en mitään mainosta, mutta jos katsot ihan hirveen tarkkaan, niin Viimeisen viikon projektit- postauksessa näkyy firma kissan kokoisilla kirjaimilla. Sijaitsee Hämptonissa.

  VastaaPoista
 3. Hei apua, mulla on mennyt tämä postaus ihan ohi!! Mutkin on mainittu ja kaikkee :D Ihmekös, kun puhuit NIISTÄ kylpypalleroista. Ne eivät ole vielä päässeet testaukseen, mutta to do -listalla ne ovat hyvin ylhäällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä?! Etkö tosiaan lue jokaista postausta?? ;D

   Poista
  2. Hahah, piti ihan kalenterista katsoa, että mikä päivä tämä oli! Ohjelmaa oli paljon ja monta uutta postausta monesta blogista. Tuli ihan hätä, että "luen sit joskus" ja nyt vasta luin! :D

   No miltäs ne tilukset näytti? :D

   Poista
  3. Hienolta näytti, ihan iski kotikateus... Mitähän mun pitäis tehdä, että sais tuon miehen puhuttua ympäri, hän kun diggailee kerrostalossa asumista??

   Poista