maanantai 16. syyskuuta 2013

Aku Ankan keittokirja


Voi nostalgiaa! Tämä kyseinen keittokirja on vuodelta 1986 ja se on tullut kuukauden kirjana kirjakerhosta, johon lapsena kuuluin. Aku Ankan keittokirjasta on monet leivonnaiset leivottu, ihan luvan kanssa ja myös ilman lupaa. Minä ja ystäväni olimme innokkaita hääräilemään keittiössä jo ala-asteella ja äitini iltavuorot tarjosivat oivan mahdollisuuden touhuta kenenkään häiritsemättä. Tosin joskus tuli noottia sotkuisesta keittiöstä, kun jälkien siivoaminen ei sitten enää kuulunutkaan suosikkihommiin. Keittokirja on kyllä jokseenkin juosten kustu, kirjan välissä on tallessa seuraavan kuukauden Kikero-lehdestä leikattu pala, jossa on korjauksia resepteihin. Yksi resepti on itse asiassa jäänyt kokonaan uupumaan valmiista kirjasta. Osa resepteistä on suorastaan älyttömiä, eräskin käsittää valmiin torttupohjan ja valmista vaniljakastiketta, siinä on sitten vaniljakakku. Tietysti ideana on ollut tehdä helppoja reseptejä, joita lapset voivat (vanhempien avustamana) valmistaa, mutta joku raja sentään. Mukana on myös ruokareseptejä, mutta niitä en muista koskaan valmistaneeni.

Suosikkireseptini oli Kookostaikakuulat. Niitä on veivattu meinaan varmaan tuhannen kertaa. Joskus kookoshiutaleilla, joskus ilman. Näitä lapsuuden herkkuja en ole varmaan pariin vuosikymmeneen tehnyt, joskin vastaavia olen syönyt aina, kun olen Tukholmassa käynyt. Tai Ikeassa... Pikapuoliin tulossa pari tuunattua taikakuulareseptiä!


3 kommenttia:

  1. Ja Milla Magian haarukkaleivät, jee!

    VastaaPoista
  2. Hei! Kirjoituksestasi on jonkin verran aikaa, mutta kysyn varuiksi. Vieläkö siulla on tuo kirja, ja onko siulla sille käyttöä? Haluaisin mahdollisesti ostaa :) - Kaisa

    VastaaPoista