lauantai 4. toukokuuta 2013

Juustokiekot

Aiemmin postaamani paistetun tomaattikastikkeen seuraksi sopivat hyvin nämä herkulliset juustokiekot. Parhaimmillaan juustokiekot ovat tomaattikastikkeeseen dipattuna esimerkiksi illanistujaisissa, mutta niitä voi toki tarjota myös salaatin ja spelttihelmien (tai riisin) kanssa kuten kuvassa.



200 g mozzarellajuustoa
100 g parmesanjuustoa
1 valkosipulin kynsi
kourallinen silputtua tuoretta basilikaa
2 kananmunaa
4 rkl vehnäjauhoja
suolaa, pippuria

Raasta juustot ja sekoita ne taikinaksi valkosipulin, basilikan, munien ja kahden rkl jauhoja kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa taikina 10-12 osaan ja muotoile paloista pyöreitä, litteitä kiekkoja. Laita kiekot jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi. Pyörittele kiekot lopuissa jauhoissa. Kuumenna n. 1cm öljyä pienehkössä paistinpannussa ja paista juustokiekot kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoile jäähdytetyn tomaattikastikkeen ja salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti