![]() |
kuva: kasvikset.fi |
Joissain ohjeissa neuvotaan itkettämään munakoiso, eli joko siivutetun tai puolitetun munakoison pintaan hierotaan suolaa ja irronnut neste pyyhitään pois (voi myös valuttaa painon alla). Itkettämisen tarkoituksena on poistaa munakoisosta karvaan makuista nestettä, mutta kuulemma nykyiset lajikkeet eivät itkettämistä kaipaa. Itse tykkään kuitenkin itkettää munakoisoni, koska samalla ylimääräiset nesteet poistuu, suola imeytyy ja rakenne on parempi.
Moussakan tekeminen on periaatteessa samanlaista kuin lasagnen; hyvin maustettu jauheliha/soijarouhekastike tomaattipohjaan ja juustokastike. Sitten vaan pari isoa perunaa parin millin siivuiksi, samoin munakoiso siivuiksi (3-5 milliä paksuudeltaan) ja kaikki kerroksittain uunivuokaan, päällimmäiseksi juustokastiketta ja tietenkin reilulla kädellä juustoraastetta. Uuniin n. tunniksi 175 asteeseen (kannattaa laittaa folio päälle loppuvaiheessa, ettei käy niin kuin minulle ja juusto ruskistui liikaa, kun unohduin bloggaamaan...). Paistos saa myös levätä ennen tarjoilua jonkin aikaa folion alla.
... Ja kuinkas sitten kävikään? No norovirus koko perheelle, ruuat jäi kuvaamati ja suurimmalta osalta syömätikin... Huokaus. Parempaa alkavaa viikkoa toivoen ja toivotellen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti