torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen persikka-rahkapiirakka

Olin pääsiäistunnelmissa jo muutama viikko sitte, kun tein sitruunaisen rahkatortun (postaus). Tällä kertaa pyöräytin yövuorossa asiakkaiden pääsiäishyväskäksi muunnelman suosikkimummoreseptistäni Mamman mehevästä mustikkakakusta (postaus). Tällaiset puuhaarukalla pyöräytettävät kakut ja piirakat ovat erinäppäriä lapsiperheissä ja yövuoroissa.

Pohja:
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
8 dl vehnäjauhoja
250 g voita sulatettuna

Sekoita kaikki aineet keskenään. Ota taikinasta n. 1/4 sivuun odottelemaan vuoroansa (1/4 taikinasta murustellaan lopuksi piirakan päälle)

Lisää siihen 3/4 taikinaa
2 dl piimää
1 kananmuna

Sekoita kaikki aineet sekaisin puuhaarukalla. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.

Täyte:

1 prk maitorahkaa
1 prk maustettua rahkavalmistetta, sitrus
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja levitä pohjan päälle.

Valuta ja kuutioi purkillinen säilykepersikoita (410g), levitä pilkotut persikat täytteen päälle.

Lopuksi murustele jäljelle jäänyt taikinaseos, jonka laitoit alussa syrjään.

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia


1 kommentti: