Olen kateellisena seurannut kavereiden blogimerkintöjä ja facebook-kuvia syksyn säilömisistä. En ole käynyt sieni- enkä marjametsässä, mutta jotain syksyn satoa minäkin sain talven varalle! Sain pari pussukallista omenoita kaverin naapurilta ja kokeilin uunissa paistettua omenahilloa. Tämä ilmeisesti viime syksyn hitti meni minulta viime vuonna täysin ohi, mutta parempi myöhään kuin ei lainkaan, eikös niin.
kuva: suomalainentaimi.fi |
Uuniomenahillon valmistin niin, että pesin ja lohkoin omenat kuorineen (1 kg) ja laitoin isoon uunin kestävään kattilaan. Perään 3-4 dl vettä ja puoli pakettia hillo- ja marmeladi sokeria sekä 3 dl ruokosokeria (tai fariinisokerikin varmaan käy). Yhden satsin maustoin muutamalla kanelitangolla ja parilla teelusikallisella inkivääriä (tuoretta tai kuivattua). Toiseen satsiin laitoin mausteeksi muutaman tähtianiksen ja 3 tl vaniljasokeria. Näistä jälkimmäinen oli muuten tosi herkkua! Sitten kattila uuniin, ensin puolisen tuntia 200 astetta ja vielä tunnin verran 150 astetta. Sauvasekoittimella soseeksi ja joko lasipurkkeihin tai pakastusrasioihin säilöön.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti