sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kuivan talvi-ihon pelastus

Enpä olisi pari vuotta sitten uskonut, että painisin jonain päivänä tällaisen ongelman kanssa. Kasvojeni iho on viime kuukaudet ollut äärimmäisen kuiva ja ärtynyt. Kesällä jouduin laittamaan lähes kaikki luonnonkosmetiikkatuotteet pannaan, koska ne tuntuivat ärsyttävän ihoa entistä enemmän. Hetkeksi tilanne parani, mutta loppusyksystä tuntui, että kaikki puhdistus- ja kosteutustuotteet ärsyttivät ihoa. Kylmä talviviima ja pakkanen eivät myöskään auttaneet. Viime kuukaudet olen lötrännyt öljyjen, kosteusvoiteiden ja kuorintojen kanssa, ilman sen kummempia tuloksia.

Mutta sitten. Sitten tuli pelastus. Systeri oli voittanut jostain arvonnasta BIOEFFECT - tuotepaketin, mutta ei ollut innostunut tuotteista. Hän lahjoitti ne siis minulle. Hyvästi kuivan ihon ongelmat (ainakin muutamaksi viikoksi)!

Pakkaus sisälsi 5 ml BIOEFFECT - seerumin ja päivävoiteen kuivalle/erittäin kuivalle iholle. Jo vajaan viikon käytön jälkeen voin sanoa, että kiristys ja punoitus on ikävä muisto vain. Seerumi levitetään iltaisin puhdistetuille kasvoille, myös silmänympärysiholle. 2-4 tippaa riittää. Mitään muita tuotteita ei pidä käyttää samanaikaisesti. Nuo pari tippaa todellakin riittää kosteuttamaan koko kasvot. Ja tehokkaasti kosteuttaakin. Päivävoide on tarkoitettu tehostamaan seerumin vaikutusta ja levitetään kasvoille aamulla, puhdistuksen jälkeen tietenkin. Kuivalle iholle tarkoitetun voiteen koostumus on todella rasvainen ja tymäkkä, mutta se imeytyy ihoon kuitenkin yllättävän nopeasti ja sopii hyvin myös palvomani Barefaced beautyn meikkipohjan alle.


Niin mikä se BIOEFFECT on vai? No, lyhyesti: BIOEFFECT on islantilainen tuotesarja, joka sisältää epidermaalista kasvutekijää (EGF). Solukasvutekijä keksittiin vuonna 1986 ja sen keksijät muuten saivat lääketieteen Nobelin keksinnöstään. Sittemmin tätä epidermaaliseksi kasvutekijäksi nimettyä keksintöä on ryhdytty käyttämään myös kosmetiikkateollisuudesta. Muutama islantilainen tiedemies puolestaan keksi kasvattaa tätä solukasvutekijää ohrassa ja loppu on historiaa. Lopputuloksena tuotesarja, joka sisältää ei-eläinperäistä kasvutekijää, mutta ei säilöntäaineita, hajusteita tai muita tarpeettomia kemikaaleja. Näin pitkälle viedystä bioteknologiasta ihohoidossa voidaan tietysti olla montaa mieltä, mutta täytyy sanoa, että toimii.


Mitäs sanotte, jeeeiii vai neeeii BIOEFFECTille tai muille EGFää sisältäville ihonhoitotuotteille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti