sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Joulusinappi

Olen tässä viime aikoina tehnyt hienoja asioita, leiponut ihania leivonnaisia ja kokkaillut herkullisia ruokia. Nyt kun viimein otan taas aikaa blogin päivittämiseen, niin totta vieköön kirjoitan sinapista. Inspiraatio on ihmeellinen asia. Pakko kylläkin myöntää, että mikäli saisin autiolle saarelle ottaa mukaan kaksi elintarviketta, niin sinappi olisi niistä toinen. Ja se toinen, se toinen olisi maustekurkku.

60 g sinappijauhetta
2,5 dl kermaa (käytin kaurakermaa)
4 tl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl öljyä
0,5 tl valkopippuria
3 rkl kahvilikööriä (tai konjakkia, tai jotain muuta alkoholia)
(1 dl vettä)

Sekoita sinappijauhe, vehnäjauhot, sokeri ja kerma kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen niin kauan, että seos sakenee. Ota pois liedeltä ja lisää sekoittaen loput aineet. Halutessasi voit lisätä vielä vettä. Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Pitäisi ainakin kuukauden verran säilyä. Tästä ohjeesta tulee kaksi isoa pilttipurkillista sinappia.


2 kommenttia:

  1. Tämä se on hyvää, tämä. Ihan mahtista linssikeitossa esmes. Kiitos.

    VastaaPoista