tiistai 1. heinäkuuta 2014

Heinäkuun positiiviset

Somessa on pyörinyt positiivisuushaaste, johon en kylläkään ole itse välittänyt osallistua, mutta hiljaiselon jälkeen blogiin heinäkuun positiiviset lienee paikallaan.

1. KESÄLOMA!

Hiphei, 4 viikkoa lomaa koko puolen vuoden tauottoman puurtamisen jälkeen! Viimeksi lomailin tammikuussa, kun tyttärellä oli tutustumisjakso päiväkodissa. Tuli tarpeeseen. Niin kuin varmaan kaikilla muillakin.

2. UUSI KOTI!

Olemme tässä talven ja kevään mittaan tutkailleet asuntomarkkinoita uuden kodin hankkimiseksi ja nyt lykästi, muutamme tässä heinäkuun aikana uuteen osoitteeseen muutaman sadan metrin päähän. Tarkoitus olisi ensin tehdä pientä pintaremonttia seinäpinnoille...

Kuva: ellit.fi

http://ellit.fi/koti-ja-sisustus/kodinhoito-ja-talous/tee-onnistunut-remontti

3. UUSI TYÖ!

Viimeisen puoli vuotta olen kärvistellyt epäsäännöllisen 3-vuorotyön ja perhe-elämän sovittamisen kanssa. Me totesimme, että homma ei skulaa ja elokuussa siirryn vuodeksi päivätöihin. Työ on uusi ja varmasti haasteellinen, mutta työyhteisö tuttu ja työnantajakin pysyy samana. Luvassa on siistiä sisäduunia, työaika liukuva ja muutenkin odotan innolla uuden pestin alkamista!

kuva: papunet.net

Viimeinen, mutta lomailun kannalta ei suinkaan vähäisin, positiivinen asia on

4. PUISTORUOKAILU!

Helsingin kaupunki tarjoaa kesä- ja heinäkuussa leikkipuistoissa alle 16-vuotiaille lapsille ilmaisen lounaan. Lounaslista löytyy täältä. Mukaan otetaan omat ruokailuvälineet ja vesimuki tai -pullo ja sitten ei muuta kuin soppajonoon! Ihan huippua, että tällaista on olemassa! Aamulla saa rauhassa nukkua hiukan pidempään, sitten vaan lautanen kassiin ja leikkipuistoon leikkimään. Äidin ei tarvitse hötkyillä, että pitää lähteä laittamaan ruokaa, vaan voimme nauttia ulkoilusta ihan rauhassa. Ruoka tarjoillaan lämpimänä eteen ja sitten voi vielä jatkaa leikkejä tai lähteä kotiin päiväunille. Tämä mahdollisuus helpottaa ainakin meidän arkea huomattavasti, koska meillä aikuiset kuitenkin syö vain yhden lämpimän aterian päivässä. Välillä ei millään meinaa keksiä kahta ruokaa päivässä kokattavaksi, puhumattakaan siitä kuinka paljon aikaa ja vaivaa säästyy.2 kommenttia:

 1. Mekin käytiin tänään puistossa syömässä! Oli kyllä vähän ryöstäjäfiilis, kun Vantaalta asti tultiin stadilaisten kavereiden puistoon syömään, mutta hyvin tuntui soppaa riittävän. Jonomuodostelma oli aivan yhtä sekava kuin ennenkin, mutta soppa tuoksui ihan lapsuudelle! Oulun opiskeluaikoina muisteltiin lapsuutta ja muut oli ihan että whhaatt, kun muistelin maksutonta koko kesän kestävää puistoruokailua. Helsinki <3

  Hei, makee pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se on niin vanha juttu, että säkin oot lapsena syönyt puistossa :O Wau, onneks on säilynyt! Eihän sitä missään sanota, että ois van helsinkiläisille lapsille. ..

   Poista