lauantai 20. syyskuuta 2014

Paluu hellan ja tietokoneen ääreen

Olen palannut! Blogi oli pari kuukautta telakalla ihan vain ja ainoastaan ajan puutteen vuoksi. Kesällä ajan vei muuttotouhut ja sen jälkeen vaihdoin työpaikkaa. Yökukkuja ryhtyi yhtäkkiä elämään normaalin päivätyöläisen rytmissä ja väsähtäminenhän siitä seurasi. Tapanani oli blogata iltavuoron jälkeen, kun muu perhe oli jo mennyt nukkumaan, se oli myös hyvä tapa saada ajatukset pois työvuorosta ennen nukkumaan menemistä. Nykyään työpäivän päätteeksi haen lapsen päiväkodista, sitten laitetaan ruokaa, käydään kaupassa, leikitään ulkona, laitetaan iltapalaa, hoidetaan iltatoimet ja lopulta olen itsekin valmis kaatumaan sänkyyn, kun kaikki on hoidettu. Kuulostaa varmaan ihan normaalilta perhe-elämältä, mutta minulle se vaan oli iso muutos päivärytmiin, kun olen vuosikausia tehnyt 3-vuorotyötä. Aika ei millään tuntunut riittävän kaikkeen ja päätin laittaa blogin odottelemaan parempaa hetkeä, ettei se aiheuttaisi lisää stressiä. Nyt mieliteko on kasvanut liian suureksi ja täällä ollaan taas!

Olen kateellisena seurannut kavereiden blogimerkintöjä ja facebook-kuvia syksyn säilömisistä. En ole käynyt sieni- enkä marjametsässä, mutta jotain syksyn satoa minäkin sain talven varalle! Sain pari pussukallista omenoita kaverin naapurilta ja kokeilin uunissa paistettua omenahilloa. Tämä ilmeisesti viime syksyn hitti meni minulta viime vuonna täysin ohi, mutta parempi myöhään kuin ei lainkaan, eikös niin.

kuva: suomalainentaimi.fi

Uuniomenahillon valmistin niin, että pesin ja lohkoin omenat kuorineen (1 kg) ja laitoin isoon uunin kestävään kattilaan. Perään 3-4 dl vettä ja puoli pakettia hillo- ja marmeladi sokeria sekä 3 dl ruokosokeria (tai fariinisokerikin varmaan käy). Yhden satsin maustoin muutamalla kanelitangolla ja parilla teelusikallisella inkivääriä (tuoretta tai kuivattua). Toiseen satsiin laitoin mausteeksi muutaman tähtianiksen ja 3 tl vaniljasokeria. Näistä jälkimmäinen oli muuten tosi herkkua! Sitten kattila uuniin, ensin puolisen tuntia 200 astetta ja vielä tunnin verran 150 astetta. Sauvasekoittimella soseeksi ja joko lasipurkkeihin tai pakastusrasioihin säilöön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti