sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Ohjeita itsensä huijaamiseksi

No niin, tämä oli odotettavissa. Ryhdyin rajoittamaan herkkujen syömistä, yhä alkuvuoden hyvinvointi-intoilussani, ja päätin, että yksi namipäivä viikossa saa luvan riittää. Siis on minulla tähänkin asti ollut namipäivä, mutta se ei valitettavasti ole mitenkään rajoittanut namien syömistä muinakin päivinä. Namit käsittää tässä yhteydessä kaikki keksit, pullat, suklaat ja muut karkit. Nyt sitten olen tilanteessa, että kahvihetkistä on kadonnut hohto. Kahvin kanssa vaan kuuluu olla jotain hyvää, edes kerran päivässä.

Tässä muutamia ohjeita itsensä huijaamiseksi, eli kahviherkkuja, joita voi hyvällä omatunnolla nauttia silloin tällöin.

1. Proteiinipatukat

Kaupat ovat pullollaan erilaisia protskupatukoita, suklaankaltaisesta valmisteesta juustokakunmakuisiin herkkupötkylöihin. Kyllä, näillä voi huijata makuhermojansa hyvinkin pitkälle vaikka työpaikan iltapäiväkahveilla, kun muut vetelee suklaakakkua. Suosikkini on Leaderin So Lo Carb Jelly sitruuna-inkivääripatukka.


2. Vanukkaat

Tässä kyse ei ole mistään makupalavanukkaista, vaan itsetehdyistä kasvipohjaisista vanukkaista, kuten chiasiemenistä tehdyt vanukkaat. Löysin pari kivaa ohjetta blogeista:

http://www.piparkakkutalonakka.fi/2015/01/suussasulava-raaka-karppivanukas.html?spref=fb

http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/2015/01/lakritsi-suklaavanukas-sokeriton.html

Jälkimmäistä ehdinkin jo testaamaan, ooh, ihana huijausherkku!



3. Suolaiset piirakat

Eihän sen herkun ole pakko olla aina makeaa. Testiin menee myös nämä Keidas-blogin piiraat:

http://keidas.blogspot.fi/2015/01/tofu-cashewpiirakka.html

http://keidas.blogspot.fi/2013/01/tomaattinen-filopiirakka.html

4. Itsetehty raakasuklaa

Tämä viimeinen huijauskeino menee jo vähän kiikun kaakun -linjalle, mutta oikeastaanhan raakasuklaa ei ole nami vaan terveystuote... Jos suklaanhimo menee ihan överiksi, pyöräytä satsi raakasuklaata kruunaamaan kahvihetkesi. (Ohjetta luvassa myöhemmin, vaatii vielä vähän tuunaamista...)

5 kommenttia:

  1. Kokeilepa keksejä, joiden "taikinaan" tulee vain mössättyä banaania ja kookoshiutaleita! (kvg) Hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäpä se onkin!

      http://chocochili.net/2015/01/kookos-banaanikeksit/

      Poista
    2. Jösses, näitähän pitää kokeilla! Tattis vinkistä!

      Poista
    3. Ole hyvä! Banaani-muna-letuista ootkin varmaan kuullut, mutta mites banaanipehmis? Pilko pakastimeen banaania ja anna olla muutama tunti. Vedä sitten sauvasekoittimella sileäksi ja tadaa! Superhyvää pehmistä! (..ja päälle suklaakastiketta, hehh)

      Poista
    4. Banaanipehmis voi olla jo vähän liian banaanista mun makuun :) Mutta hävikkiä vähentääkseni pakastan kyllä ylikypsät tai lapsen puoliksi syömät banskut pakastamalla ja käytän smoothieen

      Poista