maanantai 19. elokuuta 2013

Kesäkuntoon 2014!

Jee, vihdoinkin on aika kaivaa vaatehuoneesta pölyyntymästä nämä:


Tai no, pian ainakin.

Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin en ole kertakaikkiaan liikkunut juuri lainkaan sen jälkeen kun raskauduin kesällä 2011 (tähän voi nyt mainita harrastuksina "lenkkeilyn", koska kävelen rattaiden kanssa kauppaan ja "kahvakuulailu", koska ostin sellaisen viime talvena). Muutaman kerran yritin raskausaikana käydä kuntosalilla, mutta se ei oikein ollut sopiva harrastus siinä vaiheessa, kun moneen kuukauteen mikään muu kuin tuoremehu (ja salmiakki) ei pysy sisällä. Lisäksi niihin aikoihin oli ikäviä selkävaivoja, joita yritin helpottaa pilateksella. Intoni laantui jo ensimmäisellä kerralla, kun pilatesohjaaja seisoi vierustoverin vieressä arvioimassa jonkin liikkeen oikein suorittamista ja mutisi itsekseen: "Ettekö te edes tuota osaa tehdä". Minua ei hänen jumpassaan ole enää sen jälkeen nähty.

Rakkain liikuntaharrastukseni ikinä on kuntonyrkkeily. Olen sitä muutamassa eri paikassa vuosien varrella harrastanut ja olen totaalisesti hurahtanut lajiin. Mikään ei ole ihanampaa, kuin revitellä rankkoja lihaskuntoharjoituksia naama kirkaanpunaisena ja paita litimärkänä, ja hakata paskat pihalle nyrkkeilysäkistä tai kaverin pitämistä pistareista. Siinä kuulkaa sielu uudistuu. Ehdottomasti pitää mainita parhaat ohjaajat, joiden ohjaamana olen kuntonyrkkeillyt, eli Maukka ja Annika Cederlöf. Tykkäsin heidän vetämistään kursseista ihan hulluna, valitettavasti kurssiaikataulut eivät oikein soveltuneet vuorotöihini ja jouduin jättämään harrastuksen. Heidän ohjauksessaan opin valtavasti ja treeneissä onnistuin pusertamaan viimeisenkin voimanrippeeni, tuloksena autuaallinen endorfiinimyrsky jälkeenpäin. Maukka on vaativa, mutta kannustava ohjaaja ja sivumennen sanoen, Annikan pilatestunneilla ei todellakaan huokailtu oppilaan osaamattomuutta. Heidän tunneilleen siis kipi kapi, jos asut pääkaupunkiseudulla ja kuntonyrkkeily kiinnostaa.

Mutta nyt olen syksyn kunniaksi aloittamassa kamppailu-kurssin, jolla opetellaan kuntonyrkkeilyä, karatea ja defendoa. Kurssi kestää 12 viikkoa, sen aikana testailen mahdollisuutta harrastaa säännöllisesti. Jos ei harrastaminen ollut helppoa aikaisemmin vuorotöiden vuoksi, niin tuskinpa se kovin paljon helpottuu, kun yhtälöön lisätään 1,5 vuotias lapsi kotona. Yhtä kaikki, kotona sohvalla asiaa ajatellessani olen todella innoissani kurssista, ehkäpä päivittelen myöhemmin tuntojani aiheesta, kun olen ensimmäistä kertaa yövuorojen välissä raahautumassa karatetunnille nostelemaan kankeita koipiani...

7 kommenttia:

 1. Siellä nähdään Rouva V! Täälläkin jo odotetaan innolla (kröhmm kauhulla) tulevaa kurssia!

  VastaaPoista
 2. Jee! Kauhulla mäkin olen odottanut, mutta eilen aloin päästä fiilikseen, kun kaivoin noi hanskat esiin :)

  VastaaPoista
 3. Vähänkö kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta! Tänään just työkaveri näytti youtubesta videon, niin nyt tiedän millaista se karatekin on :D Näytti helpolta, liekö sellaseen mitään kurssejakaan tarttee käydä.

   Poista
 4. Onko muuten vähän päheet nyrkkeilyhanskat...:). Mihin kurssille ootte menossa?

  VastaaPoista
 5. Hei jos en haluu olla Anonyymi, niin kuin saan Sara nimeni näkyviin :). nim. kissa-Sara

  VastaaPoista
 6. Se on Kondiksella semmonen kurssi. Kiva kun uskaltauduit kommentoimaan Kissa-Sara :) Valite profiili --> Nimi/url osoite ja sitten naputtelet nimesi :)

  VastaaPoista