perjantai 18. lokakuuta 2013

Kauppakeskus Kaari

Minä en nyt tiedä, mitä tästä ajattelisin. Meidän lähikauppa Prisma muuttui eilen 46500 neliön Kauppakeskus Kaareksi. Kävimme tänään tutustumassa Kaareen ja täytyy sanoa, että oli hiukan vaikea tunnistaa paikkaa, vaikka vasta vajaa viikko sitten kävin siellä viimeksi.

Tällaista kauppakeskusta kävelymatkan päähän olisin kovasti kaivannut viime talvena hoitovapaalla ollessani. Aika kävi nimittäin todella pitkäksi. Lapsi ei vielä osannut kävellä, joten ulkoilu oli lähinnä rattaiden tai pulkan kanssa kävelyllä käymistä. Tytär ei oikein piitannut pelkästään kankeissa talvivaatteissa lumessa möyrimisestä. Minä puolestani en oikein mielelläni laittanut lasta pihassa lumihankeen, koska lähiympäristömme on puistoa ja se tarkoittaa valtavia määriä koirien jätöksiä. Prisman hyllyt kävivät vähän turhankin tutuiksi, kun yritin kauppareissuilla kuluttaa siellä aikaa. Samoin kaipasin Prisman yhteyteen ravintolaa, aiemmin siellä oli vain kahvila. Nyt ravintoloita ja kahviloita on yhteensä 12 ja liikkeitäkin 80.
Suurin ongelma on tietenkin liikenne. Itse asumme Haagassa ja aikaisemminkin olemme välttäneet autoilua iltapäivän tunteina. Varsinkin pohjoiseen vievät tiet ovat välillä todella tukossa. Jos kauppakeskuksen tavoitteet toteutuvat, niin liikennemäärä alueella tuplaantuu. Tyhmempikin arvaa, että ongelmia tulee, ja paljon. Tänään yhden aikaan iltapäivällä liikenne Pohjois-Haagasta Kannelmäkeen näytti tältä:Oikeasti en edes uskalla ajatella, millaiset ruuhkat kyseisellä tiellä on klo 16. Enkä aio lähteä katsomaan. Ainakaan autolla.

Parasta Kaaressa oli ehdottomasti tämä:


Iso, valoisa, avara Punnitse & Säästä! Tähän asti olen päässyt aika harvoin PS: ssä käymään, koska Hämeentiellä ja Fredalla sijaitseviin ahtaisiin liikkeisiin on ihan turha kuvitella lähtevänsä lastenvaunujen kanssa käymään. Ja nyt tällainen on ihan kotikulmilla, mahtavaa!

Muuten Kaari näytti olevan ihan normaaleilla kauppakeskuskaupoilla varusteltu, Henkkamaukka, Lindex, tilpehöörikauppoja, Body Shop jne. Lastenvaateliikkeitä oli ainakin kaksi ja toisesta löysin tyttärelleni Ruskovillan villasukat, jotka ovat olleet ostoslistalla jo tovin. En vain ole saanut aikaiseksi lähteä keskustaan niitä ostamaan...


Mainittakoon vielä, että jo aiemminkin 2. kerroksessa sijainnut lastenhoito- ja leikkihuone oli saanut uutta maalia pintaan sekä uusia leluja. Lisäksi tarjolla on yhden tunnin ilmainen lapsiparkki 3-7 vuotiaille. Alle 3-vuotiaat voivat mennä lapsiparkkiin vanhempiensa kanssa. Tyttäreni oli ihastunut uudistuneeseen leikkihuoneeseen, varsinkin kun tällä kertaa paikalla oli runsaasti muitakin lapsia. Nytpä tiedämme, mihin kannattaa mennä touhuamaan huonolla säällä tai kovilla pakkasilla. Leikkialueen takana on ruokailuun ja vaipanvaihtoon tarkoitettu alue, myös mikro ja wc löytyy.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti