keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Välimerellinen kasvispiirakka

Olen jo jonkin aikaa ihan laiskuuttani käyttänyt valmiita piirakkataikinoita, kun teen suolaista piirakkaa. Virhe, paha virhe! Pitkästä aikaa tein tähän kasvispiirakkaan itse pohjan ja tästä lähtien jää valmistaikinat kyllä kauppaan. Ei itsetehdystä ja kaupan taikinasta oikeasti voi edes puhua samana päivänä. Onneksi tällä kertaa terästäydyin leipomishommassa, koska vaivaa ei juurikaan ollut ja maku kyllä on timanttinen valmismössöön verrattuna.

Piirakkaa varten paprika leikataan lohkoiksi ja paahdetaan kuori mustaksi uunissa grillivastuksella. Sitten paprikapalat pussiin, pussi kiinni ja annetaan levätä. Jonkin ajan kuluttua kuori lähtee vetämällä irti. Jäljelle jäänyt pehmeä paprika pilkotaan palasiksi.

Puoli rasiallista kirsikka/luumu/helmitomaatteja halkaistaan ja asetetaan pellille leivinpaperin päälle halkaisupinta ylöspäin. Tomaattien päälle rouhitaan hiukan suolaa ja pippuria. Tomaatteja paahdetaan n. 100 asteisessa uunissa tunti tai puolitoista.

Pohja:
150 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
3 rkl kylmää vettä
ripaus suolaa
ripaus leivinjauhetta

Täyte:
paahdettua paprikaa paloina
uunissa paahdettuja kirsikkatomaatteja
1 sipuli suikaleina
Kalamata-oliiveja
fetajuustokuutioita
tuoretta basilikaa
öljyä

1 muna
1 prk kermaviiliä
suolaa, mustapippuria

mozzarellaraastetta



Sekoita kuivat aineet ja nypi voi joukkoon, lisää lopuksi vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10 minuuttia (laita taikinan päälle leivinpaperi ja laita painoksi esim. linssejä tai riisiä).
Kuulota sipulisuikaleet öljyssä ja levitä piirakkapohjan päälle. Levitä paprikat, fetajuusto, oliivit ja tomaatit tasaisesti pohjan päälle. Revi tuoretta basilikaa täytteiden päälle. Sekoita muna ja kermaviili, mausta suolalla ja pippurilla, levitä seos täytteiden päälle tasaisesti. Ripottele lopuksi päälle juustoraaste, paista 20-30 minuuttia 200 asteessa. Tarjoile salaatin kanssa hiukan jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti