keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Kakkugallerian kakkubuffet

Poikkesimme maanantaina parin ystävän kanssa Kakkugallerian kakkubuffetissa. Kakkuöverit on ollut suunnitelmissa jo pidemmän aikaa, meillä kun on tapana treffata säännöllisen epäsäännöllisesti tyylikkäissä helsinkiläiskahviloissa ja -konditorioissa kakkukahvien merkeissä.

Kakkugalleria on vuonna 1999 perustettu helsinkiläinen leipomo, jonka valikoimissa on niin kakkuja, leivoksia kuin suolaisia piirakoitakin. Kakkubuffet on saatavilla Fredan ja Erottajan myymälöissä. Aikaisemmin olen tehnyt tuttavuutta Kakkugalleriaan mm. hääkakkumme merkeissä. Haimme myymälästä muutamia leivoksia, joita maistelimme ja niistä valitsimme hääkakuksi mustaherukka-suklaan.

Kuva: Kakkugalleria.fi
Kakkubuffet kustantaa kahvin tai teen kanssa 11,90 euroa (erikoiskahvilla 13,90) ja sillä hinnalla tosiaan voi syödä kakkua koko sen hetkisestä valikoimasta niin paljon kuin jaksaa. Homma toimii niin, että kassalla maksetaan, saadaan kahvi ja sitten valikoidaan vitriinistä mieluiset kakkupalat tai leivokset lautaselle, kaksi palaa kerrallaan.


Päätin aloittaa kakkuövereiden hankkimisen raikkailla tuotteilla ja valitsin lautaselle sitruuna-marenkitortun sekä mustikkatartaletin. Toinen kaveri teki amatöörivirheen ja otti heti tuhtia suklaakakkua ja onnistui jo alkumetreillä aiheuttamana itselleen öklön olon. Mustikkatartaletissa oli täytteenä tuorejuustomoussea ja mustikoita, oikein hyvä, joskin tässä seurassa hiukan pliisun oloinen valinta. Sitruuna-marenki oli ihan peruskamaa, kirpsakan makea ja rapsakka muropohja.

Jos olisin ollut fiksu, olisin jättänyt seuraavan satsin hakematta. Kahden piirakkapalan jälkeen olo oli hyvä ja makoisa, mutta hei, buffassa nyt kuitenkin oltiin. Pakko oli hakea lisää. Santsikierroksella valitsin vitriinistä suklaalla ja kermalla täytetyn ison tuulihatun.


Itse tuulihattu oli aika kuivaa ja kovaa, mutta suklaatäyte oli ihanan sileää ja samettista! Ja kermavaahto nyt oli kermavaahtoa. Kansi jäi osittain syömättä, sillä olo alkoi tämän santsilautasen kohdalla olla jo melkoisen makea. Jotenkin vaikea kuvitella, että kukaan jaksaisi syödä enemmän kuin kolme leivonnaista kakkubuffassa, sen verran tuhtia ja sokerista tavaraa on tarjolla.

Kokemuksena ihan hauska, mutta en varmaan ihan lähiaikoina harkitse uutta visiittiä. Jotenkin arvokkaista ja kauniista leivonnaisista katoaa "se jokin" kun niitä lusikoi pahaan oloon asti suuhunsa. Vähän jäi vaivaamaan, että saako kahvia santsata toisen kupillisen, en tullut asiaa kysyneeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti