sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Persikka-mango kerrosrahka

Joulu meni blogin osalta täysin ohi (eikä vähiten siksi, että luotan äidin tekemään joulupöytään yhä vaan), joten tuutataan nyt urakalla pääsiäiseen liittyviä reseptejä. Tähän kerrosrahkaan sain idean Marttojen liivatteella hyydytetystä jälkiruokaherkusta. Itse en halunnut käyttää liivatetta, joten ohje muokkaantui tällaiseksi.

Persikkakiisseli

2 tlk persikanpuolikkaita sokeriliemessä
4 rkl sitruunamehua
4 rkl persikkapurkin sokerilientä
1 kukkurainen rkl perunajauhoja

Valuta persikat ja soseuta sauvasekoittimella. Kaada sose kattilaan ja lisää sitruunamehu sekä sokeriliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada joukkoon kylmään vesitilkkaan sekoitettu perunajauho koko ajan vatkaten. Anna pinnan kuplia hetken jatkaen vatkaamista ja nosta sitten pois levyltä. Anna jäähtyä.

Mangorahka

2 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
1 prk rahkavalmistetta, mango
1 tl vaniljasokeria
(sokeria)

Vatkaa kermavaahdoksi, lisää loput aineet.
Nostele rahkaa ja persikkakiisseliä vuorotellen isoon lasimaljaan tai annosmaljoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti