sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kollega kokkaa: Heimo-tädin palaveripikkuleivät

Olen useaan otteeseen postannut töissä valmistettuja leipomuksia ja tulipas mieleeni, että sehän antaa hiukan vääristyneen kuvan koko hommasta. Aivan kuin minä olisin ainoa, joka työpaikalla leipoo ja kokkaa. No, nyt kokoan kollegoiden parhaat reseptit osioon Kollega kokkaa. Hyvä tapa saada itselleenkin reseptit muiden herkuista!

Meillä oli perjantaina (kaoottinen) työpaikkakokous, jossa saimme kahvin kanssa nauttia näitä Heimo-tädin palaveripikkuleipiä. Yksinkertainen ohje, helppo ja nopea valmistaa. Näitä taidetaan leipoa tyttären kanssa joku päivä kotonakin.



200g voita
2,5 dl sokeria
1 keltuainen
1 rkl siirappia
1 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
4,5 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon keltuainen. Lisää siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Muodosta leivinpaperille tankoja. Voitele halutessasi valkuaisella. Paista 200 asteessa kullanruskeiksi. Leikkaa haaleina parin sentin levyisiksi pikkuleiviksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti