keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Mehevä banaani-porkkanakakku

Kullanhohtoisten, aurinkoisten, lämpimien syyspäivien jälkeen harmaan sateinen ja tuulinen päivä on ihan kivaa vaihtelua, varsinkin kun saa sisällä katsella sitä tihkusadetta ja tuulen tuiverrusta. Tällaisena päivänä on ihan PAKKO päästä leipomaan. Syksyllä on kiva leipoa mausteisia juttuja ja siitäpä lähti idea tähän mausteiseen kuivakakkuun, joka tosin on hyvin kaukana kuivasta. Kakkutaikina on helppo pyöräyttää puuhaarukalla, mikä on hyvä juttu, koska kakku valmistuu kivasti lapsen päiväunien aikana.

2 kkp ruokosokeria
2 kananmunaa
2 banaania muussattuna
1 iso porkkana hienona raasteena

Sekoita tasaiseksi massaksi.

1 kkp vehnäjauhoja
1 kkp spelttijauhoja
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa

Sekoita kuivat aineet ja lisää banaaniseoksen joukkoon. Sekoita taikinaan lopuksi

1 dl kermaa/kerma-maitoa/piimää/kermaviiliä
125 g voita sulatettuna

Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan (itse käytän aina suorakaiteen muotoista vuokaa banaanikakkuun, jostain syystä se on ainoa oikea tapa) ja paista 200 asteessa 50-60 min. Kumoa jäähtyneenä. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, mutta uppoaa kyllä hyvin tuoreenakin, ainakin minulla.





1 kommentti:

  1. Moikka, tarkoittaako kkp kahvikuppia? googlen mukaan ainakin. Ja jos jos tarkoittaa, niin minkä kokoinen sinun kahvukuppisi on? Minulta löytyy erikokoisia, esim desin ja jopa 2.5 desin kokoisia...!

    VastaaPoista