perjantai 8. marraskuuta 2013

Dallas-Boston eli vaniljainen bostonkakku

Taitaa olla ensimmäinen postaus blogin ilmeen uudistamisen jälkeen! Mitäs tykkäätte? Käyntikortitkin saapuivat tänään, jee!


Tekaisin tänään (töissä tietenkin) bostonkakun, jossa on vaniljainen täyte. Aikas hyvää. Puolen litran pullataikinasta tuli yksi bostonkakku ja pellillinen "vaniljakierteitä" muffinsivuoissa.

5 dl:n pullataikina

1 annos vanilja-voi kreemiä

voiteluun kananmunaa

Puolet taikinasta kaulitaan n. 1 cm paksuiseksi levyksi, täytettä levitetään levylle tasaisesti, sitten koko komeus rullataan kuin kääretorttu. Leikkaa kakkua varten muutaman sentin levyisiä paloja (riippuen kakkuvuoan korkeudesta, jätä kohoamisvaraa) ja asettele palat kakkuvuokaan tasaisin välein leikkauspinta ylöspäin. Älä laita paloja liian tiivisti, mutta ei myöskään kannata jättää monen sentin välejä. Reunoilla huomioi, että "häntä" menee kakun keskutaa kohti. Kohota liinan alla ja voitele kananmunalla, paista 175 asteessa n. 35-40 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti