tiistai 19. marraskuuta 2013

Mausteinen muromysli

Voi että meni hermot! Ostin tyyristä luomumuromysliä, joka sisälsi hedelmää, vain todetakseni, että ne hedelmät (eli käytännössä rusinat) olivat ihan kivikovia. Olen ennenkin huomannut, että myslien tai murojen joukossa olevat rusinat ja muut hedelmäpalaset ovat usein niin kovia, että hampaat rutisee. Suivaantuneena sävelsin oman muromyslireseptin. Terveellisintä mahdollista kamaa tämä ei ehkä ole, sisältämänsä sokerin ja rasvan vuoksi. Mutta hei, ne on sentään niitä hyviä rasvoja...



5 dl isoja kaurahiutaleita
3 rkl vaahterasiirappia
3 rkl kookosöljyä (tai rypsiöljyä, tai molempia)
1-2 rkl palmusokeria (voi myös jättää pois, jos kaipaa vähemmän makeaa)
1 dl mantelirouhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 150 asteessa n. puoli tuntia. Sekoittele välillä. Varo, ettei mysli pala!

Lisäksi:
kuivattuja karpaloita, sokeroitua inkivääriä pieninä paloina

Lisää karpalot ja inkiväärit vasta jäähtyneen myslin joukkoon. Nauti maustamattoman jugurtin ja vaahterasiirapin kera. Säilytä tiiviissä lasipurkissa viileässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti