maanantai 4. marraskuuta 2013

Vauvakassit ja mansikkakiisseli

Ei sillä, että jättäisin asioita viime tippaan, mutta sain kuin sainkin toimitettua vauvakassit keräykseen ajoissa, eli lokakuun loppuun mennessä! Tai no, ainakin delegoin kassien toimituksen ajoissa. Itse nimittäin lähdin karatetreeneihin ja yövuoroon torstaina, kun taas puoliso ja tytär saivat hoitaa vaatekassien toimittamisen keräyspisteeseen. Vaaka ry:llä on muuten meneillään Joulukeräys marraskuun loppuun asti, tänä vuonna kerätään vauvojen asustesettejä. Yritän kovasti, josko ehtisin neuloa edes yhden setin kuun loppuun mennessä, mutta en kyllä mene lupaamaan vielä...


Päivävuoron kollegoilta tuli toivomus, josko viitsisin tehdä lauantaille jälkiruuaksi marjakiisselin. Nyt on kyllä pakko myöntää, että minä en oikein osaa tehdä kiisseliä. Tai osaan, mutta minun tekemänäni kiisselit ei maistu yhtä hyviltä kuin muiden tekemät. Ilmeisesti pihistelen marjoissa tai sokerissa, mutta maku on aina jotenkin laimea. Tein kuitenkin työtä käskettyä, koska päivävuorot on aina kovin pajon kiireisempiä kuin yövuorot. Tämä annos on ehkä kymmenelle. Tai varmaan useammallekin riittäisi.

MANSIKKAKIISSELI
 1,2 l vettä
1 l pakastemansikoita
2 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
6 rkl perunajauhoja (+ 1,5 dl vettä)

Kiehauta vesi, mansikat ja sokerit. Ota pois liedeltä ja valuta joukkoon veteen sekoitetut perunajauhot ohuena nauhana koko ajan vispaten. Kiehauta vielä nopeasti ja kaada tarjoilukulhoon. Ripottele päälle sokeria kuortumista estämään (en kyllä koskaan ole saanut sokerilla estettyä kuortumista, mutta laitetaan nyt ohjeistus tähän loppuun, koska niin aina lukee kiisseliresepteissä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti