Päivävuoron kollegoilta tuli toivomus, josko viitsisin tehdä lauantaille jälkiruuaksi marjakiisselin. Nyt on kyllä pakko myöntää, että minä en oikein osaa tehdä kiisseliä. Tai osaan, mutta minun tekemänäni kiisselit ei maistu yhtä hyviltä kuin muiden tekemät. Ilmeisesti pihistelen marjoissa tai sokerissa, mutta maku on aina jotenkin laimea. Tein kuitenkin työtä käskettyä, koska päivävuorot on aina kovin pajon kiireisempiä kuin yövuorot. Tämä annos on ehkä kymmenelle. Tai varmaan useammallekin riittäisi.
MANSIKKAKIISSELI
1,2 l vettä
1 l pakastemansikoita
2 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
6 rkl perunajauhoja (+ 1,5 dl vettä)
Kiehauta vesi, mansikat ja sokerit. Ota pois liedeltä ja valuta joukkoon veteen sekoitetut perunajauhot ohuena nauhana koko ajan vispaten. Kiehauta vielä nopeasti ja kaada tarjoilukulhoon. Ripottele päälle sokeria kuortumista estämään (en kyllä koskaan ole saanut sokerilla estettyä kuortumista, mutta laitetaan nyt ohjeistus tähän loppuun, koska niin aina lukee kiisseliresepteissä).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti