keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Lainattu Daim

Bongasin taannoin Arjen timantteja-blogista Suolapähkinädaimin ohjeen. Kannattaa muuten vilkaista blogia muutenkin, on aikas herttaisen oloinen blogi, ihania reseptejä ja kauniita kuvia.

Ensimmäisen kerran olen itse tehnyt daimia joskus kultaisella 80-luvulla, kun Hevoshullu-lehdessä oli sen resepti. Daimia tuli tehtyä useampaankin otteeseen, kunnes koko lehti hävisi. Yritin kyllä muistella reseptiä ulkoa ja äitiä hämätäkseni kirjoitin jonkinlaisen kyhäelmän muistiin. Jossain vaiheessa äiti taisi kyllä tajuta, että koko hommeli tuli omasta päästäni ja siihen loppui reseptikokeilut... Sen jälkeen ei ole tullut tätä rouskuvaa ihanuutta tehtyä ennen kuin nyt.

Tietenkään en voinut taas tehdä ohjeen mukaan, käytin suolapähkinöiden tilalla rouhittuja pistaaseja ja tavallisen sokerin sijaan laitoin palmusokeria. Liekö palmusokeri herkempi kuumentamiselle, mutta 20 minuutin keittoaika taisi olla liian pitkä, koska huolimatta jatkuvasta sekoittamisesta ja miedosta lämmöstä, jälkimaussa tuntuu lievästi paahtuneen kitkerä häivähdys. Seuraavan kerran taidan keitellä vain 10 minuuttia. Hyvää oli silti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti