keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Uusix joulumyyjäiset

Sorry jengi, mutta minulla on tänä vuonna ehkä parhaat joululahjat! No, ehkä teilläkin voi olla, jos poikkeatte 14.12. Uusix-verstaiden joulubasaarissa. Siis miettikää, ekologisesti ja sosiaalisesti tarkastelua kestävät joululahjat, jotka ovat tehty täysin kierrätysmateriaaleista, suomalaista käsityötä ja designia, näyttävät hyvältä, ovat kekseliäitä, hyvin toteutettuja ja vielä kaiken päälle edullisia! Ei voi olla parempaa.

Uusix-verstaat ovat osa Helsingin kaupungin kuntouttavaa työtoimintaa, käsityöpajojen yhteisö, jonka tavoitteena on kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen työttömille helsinkiläisille. Toiminnan keskeisiä periaatteita on eettisyys ja kestävä kehitys. Lue ihmeessä lisää nettisivuilta (linkki ensimmäisessä kappaleessa)!

Minä otin varaslähdön ja kävin Kallion virastotalossa Uusix-verstaiden joulumyyjäisissä. Olin niin täpinöissäni, että unohdin kuvata paikan päällä, tai edes kysyä, saanko kuvata. Onneksi mukaan tarttui koko joukko tavaraa, sekä itselle, että lahjaksi annettavaksi. Myynnissä oli eri pajojen tuotteita, keramiikkaa, koruja, neuleita, vaatteita, laukkuja, puuesineitä.

Menin hiukan sekaisin ja ostelin kaikkea, mitä kuvittelin itse tarvitsevani tai voivani antaa joululahjaksi. Tosin kaikenlaista jäi vielä hankkimatta ja ajattelin rynnätä joulubasaariinkin ensi viikolla. Olisin halunnut ostaa tyttärelle nukensängyn vuodevaatteineen, mutta sängyt olivat tältä erää loppu. Toivottavasti niitä tulee lisää joulubasaariin!

Alareunassa magneetilla suljettava kansio n. A5-kokoiselle kalenterille

Tämä hieno meikkipussi kyllä menee omaan käyttöön...

Patakinnas ja- lappu tekstiiliteollisuuden jäännöskankaista, huovutettu pinssi ja korvikset (koukku hopeaa)

Pieni kukkaro/pussi sairaalan leikkaussalitekstiileistä

Omalle ruokapöydälle oli pakko vielä ostaa tämä mahtava sorsa talouspaperirullan pidikkeeksi. Kaikki pienten lasten vanhemmat varmasti tietävät, että ruokapöydässä on oltava paperia, oli sitten juhla taikka arki. Miksipä se paperirulla ei sitten voi seistä tällaisessa hauskassa pidikkeessä, joka muuten on valmistettu pulpetin kannesta.


Ja lopuksi ostokset vielä pakattiin tällaiseen kierrätyshenkiseen, ommeltuun verkkokassiin. Kelpaa shoppailla myöhemminkin!


7 kommenttia:

 1. Hei kiitti vinkistä. Mä olen niiiin tuolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Menin kyllä ihan sekasin tuolla, kun olisin halunnut kaiken! :D Taitaa muuten olla vielä huomenna Kavissa klo 15 asti, en ole varma...

   Poista
  2. Huomenna on ohjelmassa Näkövammaisten keskusliiton joulumyyjäiset Iiriksessä :)

   Poista
  3. Ojjj, ne kävi meillä Itä-Helsigissä työskennellessäni myymässä joulun alla tuotteitaan, sinä vuonna kaikki sai näkövammaisten tekemiä lahjoja :D Harmi kun huominen on mulla jo buukattu aamusta iltamyöhään :(

   Poista
  4. Ja vielä kun saisi nykyisen kotikaupungin nimen oikein kirjoitettua...

   Poista
  5. Oho, mitäs saippuaa niillä oli? No, sitä tarttee aina :)

   Poista