lauantai 1. maaliskuuta 2014

Katoavan kuontalon paluu!

Avauduin tuossa viime vuoden puolella hiusongelmistani (postaus) ja olenkin nyt ottanut tehokuurin hiustenhoidossa. Vihdoinkin voin palata asiaan!

Sain Bottega Verdeltä testiin BIO-KRIN tehoampulleja. Kyseessä on kiinalaisen lääketieteen kehittämä tehokuuri hiustenlähtöä vastaan. Tehokuurin tarkoitus on palauttaa elinvoima hiusjuureen ja vahvistaa niitä. Kuuri sisältää kaksi vaihetta, ensimmäinen vaihe on intensiivinen ja elvyttävä, toisen vaiheen tarkoitus on ylläpitää ensimmäisen vaiheen aikana saavutettua vaikutusta. Kuuri kestää kokonaisuudessaan kuukauden eli 2 x 15 päivää. Yksi ampulli päivässä levitetään kosteisiin hiuksiin ja päänahkaan. Minulla tämä aiheutti hiukan ongelmia, sillä pyrin välttämään hiusten jokapäiväistä pesemistä. Ensimmäisen vaiheen aikana pesin hiuksiani lähes päivittäin, mutta toisessa vaiheessa pesupäiviä jäi kyllä väliin ja levittelin ampullien sisältöä hiuksiini aina kun kastelin ja pesin hiukset.

Lisätehona tehokuurille minulla oli niin ikään Bottega Verdeltä testiin saatu BIO-KRIN shampoo, joka valitettavasti oli minun pehmeälle ja hennolle hiuslaadulleni ilmeisesti liian pesevä, sillä pesun jälkeen hiukseni muistuttivat pesukoneessa 60 asteessa pestyä villasukkaa. Siksi otin käyttöön myös Cutrin Sensitive syvähoidon, joka palautti hiukset normaaleiksi vanuneen villasukkaefektin jälkeen ja hoiti sekä kosteutti myös päänahkaa.


Hiusten värjäämisen lopetin jo vuosi sitten, joulukuun alussa leikkautin n. 25 cm pituutta pois ja lisäksi olen ottanut Biotiini Strong-kuurin hiuksia vahvistamaan. Kampaajalla käydessäni kampaaja moitti hiuspohjani kuivutta ja ärtyneisyyttä ja ilmeisesti se on ollut myös osasyynä ohentuneeseen hiuskasvustoon.
kuva

No, mitä sitten on tapahtunut tämän tehojakson aikana? Paljonkin, sanoisin. Hiuspohja ei kuumota ja punoita, hiukset ovat kiiltävät, pehmeät ja helposti kammattavat. Lisäksi hiukset tuntuvat vahvemmilta. Jakauksen kohdalla päälaella näkyy selvästi sentin-parin mittaista sänkeä!! Eli uutta hiusta on alkanut puskemaan, jee!!

Tietenkin tässä on niin monenlaista toimenpidettä hiuskasvuston elvyttämiseksi, että in vaikea sanoa, mikä on ollut paras tai tehokkain tapa. Tärkeimpänä pidän sitä, että hiuspohja on nyt kunnossa ja hiukset voivat rauhassa kasvaa terveestä hiuspohjasta. Siihen varmastikin suurimpina osallisina ovat BIO-KRIN ampullit sekä hiuspohjaa hoitava kosteuttava syvähoito. Pakko myöntää, että en laittanut näihin hoitoihin ja aineisiin kovin suurta toivoa, mutta nyt olen enemmän kuin tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen hiusteni kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti