lauantai 22. maaliskuuta 2014

Uintihommia taaperon kanssa

Tyttäreni on melkoinen vesipeto! Meillä ei ole harrastettu vauvauintia, mutta vedessä hän on aina viihtynyt. Kävimme joskus viime vuoden puolella Flamingossa vesipuistossa, kun sain siskon lähtemään mukaan tueksi, avuksi ja turvaksi. Jotenkin tuntui pelottavalta lähteä energisen puolitoistavuotiaan kanssa uimaan. Flamingossa kaikki oli tehty todella helpoksi yksinkertaisella tavalla: sekä pukeutumistiloissa että suihkutiloissa oli Ikean muovisia syöttötuoleja. Etukäteen olin ajatellut, että juuri pukeutumiset ja peseytymiset olisivat haasteellisia, mutta syöttötuolien avulla kaikki sujui mainiosti. Ensin tytölle vaatteet päälle ja sitten tuoliin syömään rusinoita, niin sain itse pukeuduttua ja hiukset kuivattua. Allasosasto oli tietysti hieno erivärisine valoineen ja lastenaltaassa oli pieni liukumäkikin. Tytär viihtyi erinomaisesti, varsinkin kun välillä käytiin kahvilassa herkuttelemassa jäätelöllä. Melko hintava kokemus tällainen vesipuisto tietenkin on, eli ihan viikottaiseen uintiharrastukseen se ei ainakaan meidän rahavaroilla sovellu. Alle 4-vuotiaat pääsee vesipuistoon ilmaiseksi, mutta aikuisen sisäänpääsy on viikonloppuisin ja sesonkiaikoina 22 euroa. Flamingossa oli muuten kassalla myynnissä sekä kertakäyttöisiä että kestouimavaippoja.

Flamingon lastenallas, kuva
Olen toki vuosien varrella käynyt Helsingissä uimahallissa, mutta en ollenkaan muistanut, onko uimahalleissa moisia apuvälineitä saatavilla. Viime viikolla saimme vihdoin kaverin kanssa aikaiseksi lähteä testaamaan Mäkelänrinteen uintikeskuksen lapsiystävällisyyttä. Tyttärelle piti tietenkin pakata evästä matkaan ja mukavimmin eväät kulkivat lapsen omassa "änkkäri" tai "böödi" repussa. Rusinoita, raakapatukkaa, vesipullo ja banaania vesipedolle, äidille vesipullo. Ostin paketillisen kertakäyttöisiä uimavaippoja, mutta Mäkelänrinteeltä saa ostaa kestouimavaippoja hintaan 13 euroa. Uimapuku ei uimavaipan lisäksi varmaan ole kovin tarpeellinen kaksivuotiaalla, mutta se on niin hieno rimpsuineen, että pitihän sekin mukaan ottaa.
Mäkelänrinteellä ei näkynyt syöttötuoleja, mutta onneksi parivuotiaani alkaa olla jo sen verran iso, että ei niitä välttämättä tarvittukaan. Hän viihtyi suihkutellen itseään sillä aikaa, kun me aikuiset peseydyimme. Mäkelänrinteellä on lastenaltaan lisäksi matala kahluuallas, jossa tyttäreni pystyi konttaamaan käsipohjaa ja hyppimään pyllylleen altaan pohjalle. Kun pääsimme testaamaan syvempää lastenallasta, hänen itseluottamuksensa oli noussut jo niin korkealle, että olisi halunnut ihan itse uida...

Yläkerran kahvilassa oli laaja valikoima niin suolaista kuin makeaakin herkkua ja mikä parasta, "änkkäri"laite (joka ei tosin toiminut, vaan nielaisi kolikkoni sylkemättä sitä takaisin)! Kaiken kaikkiaan taisin jännittää ihan turhaan uintireissun sujuvuutta. Oli hyvä, että mukana oli ylimääräinen käsipari, mutta kyllä sitä kahdestaankin varmaan pärjäisi. Näyttipä siellä olevan eräskin äiti pienen vauvan ja n. 2,5 vuotiaan lapsensa kanssa, yksin.


Puhetta uintireissusta on riittänyt siitä lähtien ja eräänäkin aamuna viikolla tytär ehdotteli uimahalliin lähtemistä (ei päiväkotiin, uimahalliin!). Eli ei tästä taida selvitä ilman uutta uintikertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti