maanantai 24. maaliskuuta 2014

Vegaaniset suklaahippukeksit

Menneellä viikolla meillä poikkesi kyläilemässä ystävä lapsiensa kanssa ja pitihän sitä ryhtyä leipomishommiin. Sain systeriltä ameriikantuliaisina ruokasoodaa, kyllä vaan, ja päätin tehdä vegaanisen version amerikkalaisista suklaahippukekseistä. Ollaan systerin kanssa kuultu villiä huhua, että amerikkalaisten sooda on parempaa leivonnassa, koska sen maku ei puske samoin läpi leivonnaisista, kuin täkäläisen soodan. Menee ehkä hifistelyn puolelle, mutta olen kyllä huomannut, että soodamerkeillä on eroja.


Näissä cookies-kekseissä korvasin kananmunan pellavalimalla. Pellavalima valmistetaan kiehauttamalla 4 rkl vettä ja 1 rkl jauhettuja pellavansiemeniä (ostin rouhetta ja huhmaressa murskasin sitä hienojakoisemmaksi).

100 g sokeria
120 g fariinisokeria
50 g kookosöljyä
180 g kasvimargariinia
1 annos pellavalimaa

Vatkaa vaahdoksi.

n. 300 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja vatkaa voi-sokeri-vaahdon joukkoon. Lopuksi sekoita taikinaan:

100g maidotonta suklaata rouhittuna (jätä isohkoja sattumia), minä käytin Bonvita riisimaitosuklaata
1 dl rouhittuja pistaaseja

Muotoile taikinasta paksuhkoja pikkuleipiä uunipellille, paista 180 asteessa n. 10-12 minuuttia. Parhaimmillaan keksit ovat reunoilta rapsakat ja keskeltä pehmeitä.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Olis ehkä saanut olla hiukkasen makeampia, kun suurin osa sokurista tais levitä ekan pellilisen kanssa roskiin...

      Poista