keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Sitruunainen rahkatorttu

Todentottakin, olen täällä jo pääsiäistunnelmissa. Viikonloppuna on tiedossa relaksoitumista hyvässä seurassa, tietenkin hyvän ruuan, juoman ja saunan kera. Päätin tehdä viikonloppua varten pashan innoittaman rahkatortun. Meillä pashassa sattumina on vain mantelia ja rusinoita, ei sukaatteja tai muita ätläköitä sokeripalleroita.

Pohja:

150 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää vaahdon joukkoon. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (24-26 cm) pohjalle ja muutama sentti reunoille.

Täyte:

500 g maitorahkaa
2 dl kermaa
3 munaa
1 dl sokeria
puolikkaan sitruunan mehu
1 sitruunan kuori raastettuna
2 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoa
1 dl mantelirouhetta
1 dl rusinoita

Lisäksi: Lemon curdia (sitruunatahnaa)

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä sitruunatahnaa pohjan päälle makusi mukaan. Kaada täyte vuokaan ja paista 175 asteessa n. 1 tunti tai kunnes täyte on hyytynyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti