sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Ensimmäinen syntymäpäivä, osa 1: Kakkutikkarit


 Tyttäreni täytti vuoden viime viikonloppuna. Yhden kokonaisen vuoden! Oli siis syytä juhlia. Suunnittelin tarjottavia innoissani jo pari kuukautta etukäteen. Muutamilla syntymäpäivävierailla on erityisruokavalioita ja osa leivonnaisista piti toteuttaa vegaanisina ja ilman soijaa.


Minun kuningasideani oli tämä: 


Mikäs ihme se siinä on? No, se on yksinäinen kakkutikkari. Vegaaninen kakkutikkari. Vegaaninen, soijaton kakkutikkari. Sillä oli parikymmentä kaveriakin, mutta ne katosivat pieniin ja vähän isompiinkin suihin juhlissa ja vain tämä jäi poseeraamaan kameralle.
Miten niitä sitten tehdään? Tällä tavalla:

Ja myös näin:


Joo, eli ei ihan nappiin mennyt näiden tekeminen. Lopputulos oli herkullinen, joskaan ei erityisen kaunis. Mutta se leipominen... JOS ryhtyisin tekemään näitä uudelleen, tekisin ehkä jotain toisin. Kuten miettisin kahdesti, yrittäisinkö tehdä niistä sekä vegaanisia että soijattomia. Toinen riittää, sanokaa mun sanoneen.

Käytin näissä kakkutikkareissa kakkuna Pirkka-ohjeella tehtyä mokkapalataikinaa (soijamaidon sijasta käytin kauramaitoa), mikä tahansa muukin suklaakakku tmv käy, vaikka kaupasta valmiina ostetut suklaamuffinit. Kakku murustetaan ja sekaan laitetaan margariinia, tomusokeria ja kaakaojauhetta, niin että tulee tiivis massa. Laittaisin joukkoon myös Tofutti-tuorejuustoa tai muuta tuorejuustoa, niin massasta tulee kovempi. Massasta pyöritellään pieniä palluroita, jotka tökätään tikkaritikkuun tai puiseen grillivartaaseen. Jääkaappikylmää massaa on helpompi käsitellä. Sitten tikkarit tuikataan sulaan suklaaseen, annetaan jähmettyä hetki, koristellaan (kastetaan mantelirouheeseen, nonpareilleihin tms, vain mielikuvitus on rajana) ja laitetaan esim. lasiin pystyyn jähmettymään. Näissä käytin riisimaitosuklaata. Kakkutikkarit voi laittaa esim styroxiin pystyyn tarjolle, minä päällystin maalaisleivän kelmulla ja marsipaanilla ja tökkäsin sukkapuikolla reiät, joihin laitoin kakkutikkarit. Ei helppoa, eikä nopeaa, mutta lapset olivat todella innoissaan!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti