perjantai 19. huhtikuuta 2013

50 Shades of Grey - Paljon melua tyhjästä

Minäkin kun muutkin. 50 Shades- trilogia on ollut myyntimenestys ja suuri sensaatio ympäri maailmaa. Pitihän minunkin sitten hankkia kirjat itselleni ja lukea. Hoh hoijaa.


Ensinnäkin kirjat on yksinkertaisesti huonosti kirjoitettu. Kirjailija käyttää muutamaa sanaa, lausetta ja ilmaisua, joita toistelee jatkuvasti. Nämä kolme kirjaa voisi helposti tiivistää yhteen huomattavasti ohuempaan teokseen, kuin yksikään näistä osista itsessään on. No, tämä ei ollut uutta niille, jotka ovat trilogian menestytarinaa seuranneet. Lisäksi olin lukenut etukäteen, että merkittävää kirjassa on myös se, että nuori, viaton opiskelijatyttö ryhtyy sadomasokistiseen suhteeseen rikkaan, menestyneen ja vanhemman yritysjohtajan kanssa. Se ikäero on seitsemän vuotta! Onko se nyt sitten poikkeuksellista, että 20- ja 27- vuotiaalla on suhde?

En tiedä teistä, mutta minusta on pitkästyttävää lukea sivu toisensa jälkeen jäätävistä/hehkuvista katseista, ailahtelevista tunteista ja/tai mielialoista ja huulen pureskelun eroottisuudesta. Toki niitä seksikuvauksiakin on, mutta kyllä siinä rehellisesti sanottuna liian monta huulen pureskelua, kauhistunutta henkäystä ja epävarmaa/tulista/jäätävää katsetta jouduttiin käymään läpi, ennen kuin ensimmäisessä osassa päästiin itse asiaan.

Moni (kotirouva?) on selkeistä kirjallisista puutteista huolimatta jäänyt kirjojen pauloihin ja kahlannut ne ennätysajassa läpi. Minä en. Jouduin päättämällä päättämään, että luen ne läpi, ihan vain koska ne oli tullut omaksi hankittua. Ja tietenkin selvittääkseni, paraneeko teksti tai edes juoni loppua kohti, tai tapahtuuko mitään, mikä voisi yllättää. Lähinnä yllättävää oli se, että jossain vaiheessa toista kirjaa hetkeksi kiinnostuin juonesta, mutta ei se kovin kauaa kestänyt.

Teaseriksi loppuun; koittakaahan arvata saavatko he lopulta toisensa..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti