sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pari pannaria

Tällä viikolla olen sairastanut ja perjantaina teki mieli jotain hyvää välipalalle. Päätin tehdä pannaria. Normaalisti olisin laittanut taikinaan jotakin öljyä, mutta tänään kaipasin ihan oikeaan voihin tehtyä pannaria.

 PANNUKAKKU

7,5 dl maitoa
3 munaa
1 dl täysjyväspelttijauhoja
0,5 dl kauraleseitä
2,5-3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl intiaanisokeria
1 tl suolaa
0,5 dl sulatettua voita (tai öljyä)

Vatkaa kaikki aineet sekaisin ja anna taikinan turvota sen aikaa kun uuni lämpiää. Kaada taikina uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.
Pannaria, marjoja ja vaniljakastiketta
 Kun tyttäreni oli alle vuoden ikäinen, tein hänelle joskus kauramaidosta pannukakkua, jota hän tykkäsikin sormin napostella. Pannarihan on vähän sitkasta, joten ihan pienille sitä ei kannata tarjota vaan odottaa, että vauva osaa jo jonkin verran pureskella ruokaa. Meillä tätä syötiin n. 9-10 kk ikäisestä lähtien.

VAUVAN PANNARI

2,5 dl kauramaitoa
1 muna
1 prk päärynäsosetta (Muksu tmv)
n. 1 dl vehnäjauhoja
loraus öljyä

Vatkaa kaikki aineet sekaisin ja kaada sopivan kokoiseen, voideltuun vuokaan (esim piirakkavuoka). Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoa vauvalle jäähtyneenä esim. paloiksi tai ohuiksi siivuiksi leikeltynä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti