sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Messuja ja kuorolaulantaa

Huh huh, onpa ollut kuulkaa oikein aktiiviviikonloppu! Lauantaina päätimme lähteä koko perheen kera Helsingin Messukeskukseen messuille. Kuluneena viikonloppuna Messukeskuksesta on löytynyt monenlaista expoa; Lapsimessut, ModelExpo, PetExpo, Kädentaito, OutletExpo sekä Lähiruoka & Luomu. En ole aikaisemmin kyseisessä tapahtumassa käynyt ja jotenkin se tuli ihan puun takaa, että lapsimessuilla on valtavasti lapsia ja rattaita. En oikein fanita suuria ihmislaumoja ja rattaiden kanssa ryysiksessä puikkelehtiminen ei ehkä ollut unelmieni täyttymys. Mutta Lähiruoka & Luomu tapahtumasta esittelen myöhemmin erään herkullisen tuttavuuden, joka tosin ei ollut ainakaan minulle uusi.

Tänään sunnuntaina olin sukulaistytön ja kummitytön kanssa gaykuoro Out'n loudin Lastenkonsertissa Töölössä. Olen nähnyt Out'n loudin esiintyvän pari kertaa aikaisemminkin ja minusta oli mielenkiintoinen ajatus näiltä laulavilta herroilta järjestää lastenkonsertti. Ohjelmisto koostui sekä uudemmista kappaleista (esim. Tuure Kilpeläisen Kuningas EI ja Hevisauruksen Räyh!) että vanhoista tutuista sävelmistä (Mustan kissan tango, Sambalele). Kuoro on kaksikielinen ja tälläkin kertaa ohjelmisto koostui sekä suomen- että ruotsinkielisistä kappaleista. Lisäksi mukana oli nukketeatteria ja vilahtipa lavalla myös Vaaleanpunainen pantteri sekä apassi-intiaani.Kuoron laulajat ovat ehkä homoja, mutta millään muotoa homogeenistä sakkia he eivät ole. Kuorosta löytyy ukkoa nuorista sälleistä eläkeläisiin, pitkää, pätkää, laihaa ja tukevaa, karvanaamaa ja siloposkea. Tämä suloinen äijäporukkka suhtautuu esiintymiseen niin herttaisella tavalla vakavan humoristisesti, että tulen väistämättäkin joka kerta erinomaisen hyvälle tuulelle heitä kuunnellessani. Tällä kertaa sanat oli ehkä välillä vähän hukassa, mutta eipä se menoa haitannut.

Räyh!


Ajankohta tämänkaltaiselle konsertille oli tietysti mitä mainioin, vaikkakin lastenkonsertti-idea oli kuulemma saatu jo aikoja sitten, ennen tasa-arvoista avioliittolakia ajavaa kansalaisaloitetta. Out'n loud esittää muutamia kappaleita lastenohjelmistostaan DTM:ssä 5.5.2013 Kansainvälisenä sateenkaariperhepäivänä, kannattaa mennä kuuntelemaan!

Ikiliikkuja se on...
 Out'n loudin kotisivut

2 kommenttia:

 1. Hei mahtavaa, sä olit siellä! Mä näin tuosta tänään mainoksen ja ilahduin suuresti ajatuksesta, mutta en joutanut paikalle. (Tunnistin mainoksen kuvasta myös yhteisen tuttumme.) Kiitti vinkistä, jos sitä joutais vaikka toukokuun puolella katsomaan.

  Lapsimessut, omg. Olen saanut sinne kutsun kolmesti ja kieltäytynyt kolmesti :D Kiljuvat lapset, vaunumassat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain olin, eihän tätä nyt voinut missata! Lapsimessut missaan kyllä ens kerralla ;) Mutta OutletExposta tuli hankittua superhalpa superhyvä paistinpannu! Ja jälkikasvu nautti suuresti pupu(pääpä)agilitystä :D

   Poista