tiistai 16. huhtikuuta 2013

Ameriikan herkkuja

Amerikasta, amerikkalaisista ja amerikkalaisuudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta minua Yhdysvallat viehättää kahdessakin mielessä. Ensinnäkin USA on loistava matkakohde, sieltä varmasti löytyy jokaiselle jotakin! Siis ihan taatusti. Itse en niinkään piittaa rantalomista saati reppureissaamisesta vaan kaupunkilomat on minun juttuni. En ole koskaan ymmärtänyt, miksi pitäisi lähteä rinkka selässä kiertelemään Eurooppaa junalla, tai vielä pahempi; rinkka selässä kiertelemään Aasiaa. Ei kuulkaa, kun minä lähden matkalle, tykkään asua kivassa hotellissa (viisi tähteä ei toisinaan ole yhtään liikaa, sanokaa mun sanoneen) keskeisellä paikalla suurkaupungissa. Yhdysvalloissa olen valitettavasti käynyt vain Bostonissa ja New Yorkissa, mutta toiveissa olisi päästä joskus länsirannikollekin, vaikkapa San Franciscoon. Onnistuneeseen lomailuun kuuluu mielestäni paljon paljon paljon shoppailua ja ainakin sen kriteerin em. kaupungit onnistuivat loistavasti täyttämään. Toisekseen lomalla pitää olla paljon hyvää ruokaa ja se on toinen asia, mikä Yhdysvalloissa minua viehättää, siellä sitä hyvää ruokaa on. Olen aamupalaihmisiä ja siellä todellakin ymmärretään aamupalan päälle! Amerikkalaisten pannukakkujen ystäville vinkiksi, että täältä olen löytänyt parhaan kokeilemani pannarireseptin.

Amerikkalaisissa sarjoissa, elokuvissa, sarjakuvissa jne. syödään aina maissilastuilla paneroitua kanaa. Tässä versiossa kana on vaihdettu tofuun. Coleslawta syödään yleensä grilliruuan höysteenä, mutta se on niin hyvää, että minusta sitä voi syödä melkein minkä kanssa vaan.



CORN FLAKES TOFU, VALKOSIPULINEN COLESLAW JA UUNIRANSKALAISET

1 pkt tofua

5 dl maissilastuja
1,5 tl currya
1,5 tl paprikajauhetta
suolaa, mustapippuria rouhittuna

1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa

paistamiseen öljyä ja voita

Murskaa maissilastut ja laita isolle lautaselle. Sekoita joukkoon mausteet. Vatkaa muna laakeahkossa kulhossa ja sekoita joukkoon  vehnäjauho ja ripsaus suolaa. Leikkaa tofu neljäksi pihviksi ja kuivaa hyvin talouspaperilla. Kastele pihvit munaseoksessa ja painele sitten pintaan maissilastumurskaa niin paljon kuin pystyt, voit tarvittaessa toistaa käsittelyn. Paista voi-öljyseoksessa rapeiksi.

Coleslaw

250 g keräkaalia
100 g porkkanaa
5 rkl majoneesia
2 rkl kermaviiliä
2 tl omenaviinietikkaa
1 tl hunajaa
muutama tippa chilikastiketta (esim. TexasPete)
1 valkosipulin kynsi
suolaa, mustapippuria rouhittuna

Leikkaa kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi, raasta porkkana karkeaksi raasteeksi ja silppua valkosipulin kynsi. Painele kaalisuikaleita perunanuijalla, jotta mehu alkaa irrota. Sekoita loput ainekset kastikkeeksi ja sekoita rehujen joukkoon. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Uuniranskalaiset

Leikkaa isoista perunoista paksuja suikaleita tai lohkoja ja keitä muutama minuutti vedessä. Valuta perunalohkot ja kuivaa mahdollisimman hyvin. Levitä uunipannulle, mausta suolalla. Sekoita perunoiden joukkoon rypsiöljyä ja pieni loraus sesamöljyä. Paista uunissa rapeiksi 225-250 asteessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti