maanantai 15. heinäkuuta 2013

Texmex-piirakka

Joskus täytyy hemmotella aviopuolisoa hiukan miehekkäämmillä herkuilla, joten tänä iltana puoliso sai nopean texmex-piirakan iltapalaksi. Tämä piirakka on tehty jauhelihasta, mutta sen tilalla voi toki käyttää soijarouhetta tai vaikkapa quorn-rouhetta. Quornista lisää lähitulevaisuudessa...

1 valmis piirakkapohja

400 g jauhelihaa tai vastaava määrä kasviproteiinia
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1/2 pussia taco-mausteseosta
1 paprika (keltaista tai punaista)
1 iso tomaatti siivuina
(jalopenoviipaleita)

1/2 purkkia salsakastiketta (n. 1 dl)
1 dl ruokakermaa
2 kananmunaa

100 g emmentalraastetta

Painele piirakkataikina piirakkavuokaan. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista jauheliha ja sipulit kypsiksi paistinpannulla, mausta tacomausteella. Kuutioi paprika, lisää ne jauhelihan joukkoon ja paista vielä hetki. Kaada jauhelihaseos piirakkavuokaan, levitä tasaiseksi. Sekoita keskenään salsakastike, ruokakerma ja kananmunat, kaada piirakkavuokaan tasaisesti. Asettele päälle tomaattisiivut, paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Ota piirakka uunista ja lisää päälle juustoraaste, paista vielä 15-20 minuuttia.
Halutessasi saat lisättyä tulisuutta piirakkaan lisäämällä täytteeseen jalopenosiivuja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti