maanantai 8. heinäkuuta 2013

Valkosipuli-yrttivoilla täytetyt patongit

No niin, lupaan, tässä viimeinen yövuoron resepti vähäksi aikaa! Ainakin kolmeksi viikoksi, sitä ennen minulla ei nimittäin ole yövuoroja... Nyt olen hetkisen lomalla ja aion ensin keskittyä tyttäreeni sekä muuhun perheeseeni. Loppuviikosta on sitten aikuisten hauskaa tiedossa, piknik hyvässä seurassa! Piknikistä ja sen eväistä varmaan lisää tuonnempana. Sitä ennen lasten hauskaa ainakin täällä:
http://www.titinalle.fi/titi_nallentalo

Tämänkin leipäohjeen perustana on ihan perus sämpylätaikina. Taikinaa voi muokata haluamansa laiseksi jauhoja ja nestettä muuttelemalla.

Täytteeksi tulee

50-75 g voita
yrttejä
pari valkosipulinkynttä
ripaus suolaa

Taikinasta kaulitaan suorakaiteen muotoinen levy, voiseosta levitetään levylle ja rullataan pitkältä sivulta kuin kääretorttu. Pintaan muutama viilto terävällä veitsellä ja paistetaan 200 asteessa 10-15 minuuttia. Puolen litran taikinasta tulee 4-6 patonkia. Patongin pinnasta saa rapsakan, kun uunin pohjalle laittaa paiston ajaksi matalassa astiassa vaikka desin vettä.

2 kommenttia:

  1. Nämä patongit olivat aivan todella hyviä, kuule!

    VastaaPoista
  2. Kiva, että maistui muillekin kuin mulle! :D

    VastaaPoista