perjantai 3. tammikuuta 2014

EU-kakku eli suklaa-kirsikkakakku

Jos Schwarzwaldin kakku ja Sacherkakku menisivät naimisiin, syntyisi liitosta varmaanki tämä herkullinen "EU-kakku", saksalaisen ja itävaltalaisen klassikon yhteenliittymä.


POHJA

100 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
200 g voita

Sulata miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä.

2 dl sokeria
4 kananmunaa

Vaahdota.

2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita munasokerivaahdon joukkoon. Lisää jäähtynyt suklaaseos ja sekoita hyvin. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan, paista 175 asteessa 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.

TÄYTE

kirsikkahilloa

KOSTUTUS

1,5 dl vettä
3 rkl rommia
1 rkl sokeria

Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa kiehuvaksi, anna kiehua hetken aikaa, lisää rommi ja ota pois levyltä (minä kyllä keittelin hetken rommin kanssa, koska käytin 63 % jamaikalaista rommia, keittäminen vei terävimmän alkoholin maun pois).

Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan, kostuta osat rommi-vesiseoksella ja levitä kerroksien väliin reippaasti kirsikkahilloa. Kokoa kakku ja anna olla yön yli jääkaapissa.

KUORRUTUS

100 g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
1 prk Flora kuohua (tai vispiä)

Sulata suklaat miedolla lämmöllä kerman joukkoon, anna jäähtyä jääkaapissa ihan kylmäksi. Vatkaa vaahdoksi ja levitä kakun päälle, reippain ottein, saa olla vähän "krouvin" näköinen lopputulos

Koristele suklaalastuilla/raasteella (ja jos sattuu olemaan kesä, niin tuoreilla kirsikoilla).



2 kommenttia: