perjantai 24. tammikuuta 2014

Ystävänpäivä lähestyy, oletko valmis?! (+Arvonta!)

Jotenkin olen aina kokenut, että varsinkin amerikkalaiset ovat ymmärtäneet Ystävänpäivän väärin. Minusta kyse on nimenomaan Ystävänpäivästä eikä Rakkauspäivästä. Puolisoakin varmasti helpottaa tieto siitä, että en kaipaa hemmottelulahjoja ja kahdenkeskisiä illallisia Ystävänpäivänä. Eipä sillä, tuskin pahastuisin, mikäli Ystävänpäivänä kaikesta huolimatta saisin hierontalahjakortin, laadukasta kosmetiikkaa tai vaikka liput hyvän bändin konserttiin... Arvostaisin kuitenkin kovasti, jos saisin kaikki läheisimmät ystäväni yhdeksi päiväksi luokseni viettämään laatuaikaa. Varsinkin näin aikuisella iällä tuntuu, että ystävät jäävät liian vähälle huomiolle, kun lapset, työt, perheet ja muut aikuiselämän jutut vaativat oman aikansa ja huomionsa.
Kuva täältä.
Osa omista läheisistä ystävistäni saattaa asua hyvinkin lähellä, mutta silti saatamme nähdä harvakseltaan. Usein niissä harvoissakin tapaamisissa on lapset mukana ja keskustelu menee tyyliin: "Olin viime viikolla... älä ota toisen kädestä! Anna se takaisin!... Niin olin siis... Hei nyt lopetat!... Ööö siis mitä olin sanomassa...". Puhumattakaan niistä ystävistä, jotka asuvat eri puolella Suomea tai jopa eri maassa. Onneksi olemme lukioaikaisella tyttöporukalla onnistuneet järjestämään yhteistä aikaa edes kerran vuodessa, vaikka lapsia on syntynyt, työpaikat, kaupungit ja kotimaat ovat vaihtuneet. Onneksi kaikkien ystävien kanssa yhteisiä vuosia on kertynyt niin paljon, että joka kerran on helppo jatkaa siitä mihin viimeksi jäätiin, oli aikaa kulunut sitten kuukausi tai pari vuotta.

Paras ystävänpäivänlahjani olisi siis laatuaikaa läheisten ystävieni kanssa. Vaikkapa pitkä viikonloppu jossain ihanassa Euroopan kaupungissa. Ilman lapsia, kiitos. Tai vaikka kylpyläviikonloppu, Suomessa tai ulkomailla. Tänä vuonna toiveeni ei toteudu, mutta ehkäpä lähivuosina saamme moisen viikonlopun järjestettyä. Sitä odotellessa, olette tärkeitä kaikki, ystäväiseni, kiitos että olette olemassa.
<3 sydän-kuva ystäville <3
Nyt, se lupaamani ARVONTA:

KERRO OMA VINKKISI YSTÄVÄNPÄIVÄN VIETTOON TAI YSTÄVÄNPÄIVÄLAHJAKSI JA VOIT VOITTAA 30 EURON ELÄMYSLAHJAT.FI LAHJAKORTIN! *

Voit osallistua seuraavasti:

1. Olet Naisen Oma Blogin lukija joko Bloggerissa tai tykkäät Naisen Oma Blogi-sivusta Facebookissa
2. Jätä vinkkisi ja nimesi/nimimerkkisi sekä sähköpostiosoitteesi tämän postauksen loppuun (voit ilmoittaa sähköpostiosoitteesi myös yksityisviestillä joko sähköpostiin tai Facebookissa)
4. Halutessasi voit myös kertoa (kuulen mielelläni!), millaisista aiheista toivoisit postauksia ja/tai mikä on ollut mielestäsi blogin mielenkiintoisin postaus.
3. Arvonta tapahtuu 14.2. kaikkien osallistujien kesken (random.org)


* Lahjakortin tarjoaa Elämyslahjat.fi blogiyhteistyön kautta

21 kommenttia:

 1. Totta joka sana mitä kirjoitat.

  Omaa mieleltäni lämmittää suuresti, jos olen saanut kortin tai kirjeen postissa. Ja samoin, kun itse lähetän kortin jollekin. Tiedän, että kortti tulee ilahduttamaan toista ja se siinä onkin parasta.

  Ja jos sais valita ihan mitä vaan Ystävänpäivänä, niin olisi se mökki, takka, hyvä ruoka ja ystävät. Ja ensimmäiseksi, kun oltaisiin saavuttu sinne mökille, meitä odottaisi siellä henkilöt, jotka osais tehdä juuri sitä rentoutushierontaa, mitä kukin haluaisi. After that, kukin halutessaan voisi mennä päiväunille …ja sit ne hierojat olis myös kokkaustaitoisia, eli ihanat ruuat olisi pöydässä valmiina nautittaviksi. :).
  -Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä, kelpais tännekin! :)

   Poista
 2. Voisin ystävänpäivälahjaksi lähettää käsinkirjoitetun kirjeen ystävälleni, jonka kanssa näemme harvoin (mutta laatu korvaa määrän!). Kirje ystävältä olisi ihana yllätys myös minulle, mutta harmi vaan, että kirjeperinne on kadonnut jonnekin s.postien ja facebookin myötä. :)

  - Xeve

  xeve@hotmail.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjeitä on (olisi...)kyllä ihana saada! Harmillista, että niitä saa niin harvoin. Onneksi edes kummityttö muistaa joskus kirjeellä :)

   Poista
 3. Kortit ja kirjeet ilahduttavat aina!

  VastaaPoista
 4. Olen myös perinteisen etanapostin kannattaja ystävänpäivisin ^_^
  Mielestäni juuri kortti tai kirje tuo parhaiten esiin arvostuksen ja välittämisen tämmöisenä sähköpsti/fb/tekstari aikana :)
  mewamili@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas täällä yksimielistä porukkaa, toivottavasti kaikki saa edes yhden kirjeen tai kortin sen "Hyvää ystävänpäivää kaikille" statuspäivityksen sijaan... :)

   Poista
 5. Seuraaja FB:n kautta, kaljukeiju@gmail.com

  Paras keino viettää ystävänpäivää on mielestäni lähteä ystävän/ystävien kanssa yhdessä tyttöporukalla reissuun johonkin. Näin itse teenkin tulevana ystäväpäivänä, koko viikonloppu varattu aivan parhaille naisille ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Ihanaa tyttöjen reissua teille :)

   Poista
 6. Voisin sen verran tarkentaa tuota, että suomessa on tämä tajuttu niin sanotusti väärin, sillä jenkeissä ja oikeastaan melkein kaikkialla ystävänpäivä kulkee nimella valentines day eli rakastavaisten päivä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, kirjoitinkin että näin minun mielestäni ;)

   Poista
 7. Ystävänpäivässä tärkeintä on hymy, ilo ja halaus. Se, että kertoo välittävänsä on kaikkein paras mahdollinen lahja! :)

  Facebookissa seurailen. jelena.nieminen@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tärkeitä ja kauniita asioita kaikki :)

   Poista
 8. ystävänpäivänä on kiva lähettää kortti ja joku pieni juttu (koru, kasvonaamio tms) ystävälle :)
  facessa seuraan.
  elina_myllykoski@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Kortteja on ilo lähettää ja saada. Itsetehtyjäkin usein lähetän. Tärkeintä kaikista on kuitenkin yhdessäolo aika!

  FB-seuraaja.
  teekoo81(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 10. Ystävänpäivän viettoon minusta paras vinkki on se, ettei päivälle kannata antaa liikaa arvoa, varsinkaan jos juhlii ystävänpäivää siihen typerään amerikkalaiseen Valentine´s Day -tyyliin. Ystävälle lähettäisin itse muutaman muun tapaan kirjeen, niitä saa aivan liian harvoin!

  Olen seuraillut satunnaisesti kirjamerkin kautta, nyt liityin fb-lukijaksi.

  midrerella(ät)gmail(piste)com

  VastaaPoista
 11. En juurikaan vietä ystävänpäivää. Kivahan toki voisi olla joku yhteinen mukava hemmotteluilta, yhdessä leffaan, syömäänhyvään ravintolaan jne :)
  isontalonpoikii@gmail.com Seuraan fbssä.

  VastaaPoista
 12. Kaljalle kavereiden kanssa! Eikä kotiintuloaikaa!

  fairlyfrivolous@yahoo.co.uk

  VastaaPoista
 13. Onneksi ystäviä ja ihania ihmisiä voi muuloinkin piristää kuin ystävänpäivänä. Esim. tulla vaikka siivouavuksi, kävely lenkki kera näyteikkunaostokset voi olla hauskaa,... ja joskus on kiva mennä ulos syömään, tai vaikka juhlistaa päivää esim.kuoharin merkeissä, vaikka vaan sen takia et kerrankin on saatu aikaiseksi näkeminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, skumppa ystävien kanssa sopii kyllä ihan yhtä hyvin arkeen kuin juhlaankin! :)

   Poista