maanantai 20. tammikuuta 2014

Suolaa haavoihin

Tämä on nyt se jo aiemmin lupaamani postaus kuivien ja halkeilevien käsien hoidosta. Tarkoitus oli esitellä ennen ja jälkeen kuvat käsistä. Se "jälkeen" piti olla viikon hoitokuurin jälkeen, minun piti päivittäin liotella käsiä emäksissä suolaliuoksessa (enemmän tuotteesta edempänä), mutta totuus on, että paria iltaa lukuunottamatta liottaminen jäi tekemättä. Siinäpä juuri syy siihen, että käsien tilanne ei näytä parantuneen, lomailusta huolimatta. Mikä siinä muuten on, että lomalla tuntuu olevan huomattavasti vähemmän aikaa kuin muulloin??

En varmaankaan ole asiaa ihan suoraan blogissa maininnut, mutta teen hoitopainotteista ohjaustyötä sosiaalialalla hankkiakseni perheelle ruokaa pöytään ja seinät sekä katon ympärillemme. Ei kovin hohdokas työ, mutta rentoa ja välillä jopa ihan hauskaa. Työtehtävät vaihtelee päivän mittaan välillä keittiö-toimisto-wc-suihku/sauna-pyykkinhuoltohuone-siivouskomero. Käsiä pitää pestä ja desinfioida mennen tullen ja palatessa. Yhdistettynä muutenkin kuivaan ihoon lopputulos on tämä:Käsien iho on ikuinen ongelmani. Lääkäriltä en ole apua vaivaan saanut ja olen vuosien varrella kokeillut lähes kaikki mahdolliset ja mahdottomat käsirasvat ja täsmävoiteet, mitä kaupoista ja apteekeistä löytyy, niin luonnonkosmetiikkaa kuin lääkevoiteitakin. Muutama on ollut ihan kohtuullisen hyvä tuote, mutta kuten huomaatte, ongelma ei ole poistunut.

Muutama vuosi sitten tutustuin MeineBase-mineraalisuolaan. Emäksinen mineraalisuola on 100 % luonnontuote, jota voi ripotella kylpyveteen tai siitä voi tehdä vaikka jalka- tai käsikylpyjä. MeineBase-mineraalisuolalla voi myös pestä hampaat tai kurlata suun, käyttöohjeet ja käyttökohteet löytyvät maahantuojan nettisivuilta, klik.
kuva

Olen käyttänyt mineraalisuolaa vauvan kylpyvedessä, kun tyttärellä oli vauvana kuiva iho. Erityisesti säärien iho oli välillä ihan karhea. Hoidin säärien kuivaa ihoa tekemällä lämpimän hauteen (lämmintä vettä + mineraalisuolaa, uitetaan sideharsoa suolavedessä ja kiedotaan säären ympärille muutamaksi minuutiksi) ja muutaman hoitokerran jälkeen iho oli pehmeä ja sileä.

Omille käsilleni oli tarkoitus pitää tehohoitokuuri näin loman kunniaksi ja mennä sitten takaisin töihin silkinpehmein kätösin. Siinäpä juuri on se ongelma. Kuulostaa ehkä hullulta, mutta ei minulla ole aikaa liotella käsiä toimettomana. Ainoa hetki siihen olisi, kun tytär on nukkumassa, mutta silloin on niin kovin paljon muuta tekemistä, kuten blogin kirjoittaminen. Tai siivoaminen. Tai tiskien hoitaminen. Tai pyykkien asetteleminen kuivaustelineelle. Tai... No, kyllä te tiedätte. Eli periaatteessa hyvää ainetta, mutta käytännössä sitten...

Silloin, kun käsikylvyn saa aikaiseksi tehdä, käsiin jää liottelun jäljiltä mukava, pehmeä pinta. Suolaliuos ikään kuin tekee suojaavan kalvon käsien iholle. Liuos ei kirvele haavoissakaan, vaan haavat tuntuvat parantuvan nopeammin kuin ilman suolaliuoshoitoa. Hoitaminen vaatii viitseliäisyyttä ja aikaa, mutta satsaaminen kannattaisi kyllä. Mitä pidempi vaikutusaika, sitä paremmat tulokset. Pieni purkki (75 g ) maksaa reilun kympin ja isompi, riittoisa pakkaus (750 g) maksaa hiukan alle 40 euroa.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Mulla on tällä hetkellä oikeassa peukalossa haava, joka on ilmeisesti ihan itsestään tullut. Hiton kipeä, kynällä kirjoittaminenkin on supervaikeaa. Mun kädet kuivuu lähinnä talvella ja käsiin ilmestyy punasia rutikuivia laikkuja. Muutaman yön perusrasva-hydrokortisoni-seoskuuri jeesaa mukavasti. Kunhan sitä vaan muistais laittaa...

  VastaaPoista
 2. Mä joskus kokeilin hydrokortisonia pahimpaan ihottumaan, hetkellinen apu. Enkä kyllä mielelläni sitä käytä muutenkaan. Perusvoiteet on mulla yhtä tyhjän kanssa. Aiemmin mainitsemani hamppuvoiteet on ollut ihan ykkösiä.

  VastaaPoista
 3. Kokeilepa (jos et ole kokeillut) Moas Green balm. Eka voide mikä itellä auttoi kuiviin koppuraisiin käsiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heeii, kiitos vinkistä, tämä ei olekaan tuttu tuote! Menee ehdottomasti hankintalistalle, sen perusteella mitä pikaisesti googlasin :)

   Poista