lauantai 2. marraskuuta 2013

Lähes parhaat mokkapalat ikinä

Kyllästyttääkö yövuorohehkutus? No, sitten en hehkuta, mutta yövuoroissa jälleen. Vielä normaalia pidemmissä yövuoroissa, kun valvottavana on 4 yötä. Ensimmäinen yö meni pikkupuuhasteluissa, mutta toisena yönä suuntasin taas keittiöön.

Olen jo jonkin aikaa haaveillut mokkapalojen tekemisestä ja nyt yövuoroissa aloin etsiskellä hyvää reseptiä. En ole vielä tähän päivään mennessä löytänyt sellaista reseptiä, josta voisin sanoa, että NÄÄ on hyviä! Aina on joko pohja ihan tylsä tai kuorrutus liian tumma tai liian ohut. En ole osannut edes tuunata reseptistä mieleistäni, vaan aina joku mättää. Laitoin hakuun sanat "parhaat mokkapalat ikinä" ja törmäsin heti tähän reseptiin. Vaikutti lupaavalta. Ainoa ongelma oli, että resepti ei sisältänyt kahvia, eikös MOKKApalat kuitenkin kahvilta maistu? Harmillista oli myös se, että tomusokerin määrää ei ollut sen tarkemmin laitettu. Tomusokeria on minusta hiukan hankala mittailla desin mitan kanssa, joten kaivoin keittiövaa'an esille. Kuorrutuksesta tuli juuri täydellistä! Vaaleahko, paksu, ihana! Ilmeisesti salaisuus piilee, kaakaojauheen määrän lisäksi, siinä, että nesteeksi tuli maitoa eikä kahvia. Pohja on huikan tahmainen, mehevä ja suklainen (suolan ansiosta). En ole aivan täysin vakuuttunut, onko tämä pohja nyt Se juttu mokkapaloihin. Hyvää kuitenkin.



Muokkasin reseptin tällaiseksi.

5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja (no okei, laitoin täysjyväspelttiä 1 dl, en malttanut leipoa ilman)
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa

1 tl suolaa
2,5 dl kahvia
200 g voita
4 rkl kaakaojauhetta (van Houten)

1 dl piimää
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kiehauta voi, kahvi, kaakaojauhe ja suola. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää piimä ja kun taikina on jäähtynyt, sekoita joukkoon kananmunat. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta.

Kuorrute

100 g voita
2 rkl maitoa
1,5 rkl kaakaojauhetta
250 g tomusokeria (no okei, meni 259 g)

Kiehauta voi, maito ja kaakaojauhe, sekoita joukkoon tomusokeri, levitä tasaisesti piirakan päälle. Koristele vaikka strösseleillä tai kookoshiutaleilla.

4 kommenttia:

  1. Mokkapalat on niin mainio ysäriherkku! Varsinkin strösseleillä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu strösseleillä ehdottomasti! Jäin vaan miettimään, että mikäs se Tuuloman (vai Tuulamon..?) torttu sitten on, onko tuttu? Ja TV-piirakka. Niissä taitaa olla vaalea toi pohja. Mutta ehkä ne sitten on kasaria :D

      Poista
    2. Mainitsemasi tortut ja piirakat ei kyllä sano mitään.. Tein eilen gluteenittoman marjapiirakan ja se pohja (ja täyte myös) oli aivan järjettömän hyvää! Koostumus oli lähellä marenkia. Jopa itse isäntäkin kehui ja se on ihme.

      Poista
    3. No, kuten sanoin, taitavat olla kasaria nuo piirakat :) Oo, marjapiirakka kuullostaa hyvältä, jään odottamaan reseptiä!

      Poista