maanantai 27. tammikuuta 2014

Juustoiset teeleivät

Muistatteko teeleivät yläasteen köksän tunneilta? Meidän luokka ainakin sai kotitehtäväksikin teeleipien väsäämisen ja voi sitä ylpeyttä, kun koko perhe kehui, että onpa sitten kertakaikkisen hyvin onnistuneita teeleipiä.

Sittemmin teeleipiä tuli tehtyä opiskeluaikoina kuivahtaneista juustonkäntyistä ja nyt siirrän tätä jaloa taitoa eteenpäin tyttärelle. Teimme tyttären kanssa lauantaina pannukakkua iltapalaksi saunan jälkeen ja hän innostui niin kovasti, että on sen jälkeen halunnut leipoa joka päivä. Tänään sitten pyöräytimme herkullisia teeleipiä, jotka maistuivat hyvin lapsellekin.

2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
1 tl soodaa
150 g juustoraastetta (meillä luomugoudaa)
1 dl maustamatonta jugurttia
1,5 dl maitoa
50 g margariinia sulatettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta lusikoiden avulla pyöreitä leipäsiä leivinpaperin päälle, pistele haarukalla reikiä. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hih, köksänläksyjä, huippua!

    VastaaPoista
  2. Nää on kyllä aina vaan yhtä hyviä :) Tosin jogurttia ei ollut köksäkirjan ohjeessa, mutta mulla nyt satti oleen sitä jääkaapissa avattu purkki...

    VastaaPoista