perjantai 17. tammikuuta 2014

Lämmin halloumisalaatti

Bongasin tämän salaatin ohjeen aikoinaan joltain karppaussivustolta ja tällaiseksi se on muokkaantunut minun käytössäni. Salaatti on ruokaisa ja herkullinen, ehdottomasti lämpimien salaattien parhaimmistoa. Kokkailin tätä tänään, kun kaveri pienen tyttärensä kanssa poikkesi kyläilemässä. Tyttärille kylläkin maistui paremmin jauhelihasoossi pätkäspagetin kanssa. Oma tyttäreni kun tuppaa siirtämään "kukat" eli salaatin yleensä minun lautaselleni. Salaatin kanssa tarjosin gluteenitonta suolaista piirakkaa, mutta siitä kokeilusta ei paljon lauluja, saati postauksia, kirjoitella...


1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
kourallinen paahdettuja cashew-pähkinöitä
loraus balsamiviinietikkaa
1 pkt halloumijuustoa
salaattisekoitusta (minulla tänään friseesalaattia ja punaista salanovaa)
loraus oliiviöljyä

Siivuta valkosipuli, pilko parikat ja punasipuli suikaleiksi. Revi salaatit kulhoon. Kuutioi halloumi.
Kuullota valkosipulia ja paahdettuja cashew-pähkinöitä pannulla öljyssä, siirrä pähkinät ja valkosipulit salaattikulhoon. Paista paprikoita ja punasipulia pannulla jäljelle jääneessä öljyssä, paprikat saavat jäädä napakoiksi. Lorauta joukkoon hiukan balsamiviinietikkaa ja kaada salaattikulhoon. Paista halloumikuutioita pannulla, kunnes pinta on kauniin ruskea, lisää salaatin joukkoon. Tarjoa heti.

2 kommenttia:

  1. Salaatti ja lohipiirakka olivat ihan huippuhyviä! Ajeltiin tyttären kanssa (Kaaren jälkeen) mummolaan ja vedettiin piirakka välipalaksi yhdellä puraisulla, nam!

    VastaaPoista
  2. No hyvä että maistui, vaikka ei sen tekeminen ihan putkeen mennyt... Mutta nirso tyttäreni vetäisi lopun piirakan ihan tuosta noin vaan!

    VastaaPoista