tiistai 11. kesäkuuta 2013

Astetta paremmat nakkipiilot

Nakkipiilot on kuulemma suosittu pikkusuolainen syötävä lasten ja lapsenmielisten keskuudessa. Itse maistoin nakkipiiloa ensimmäisen kerran vasta pari vuotta sitten enkä nyt aivan ollut vakuuttunut niiden herkullisuudesta. Yleensä nakkipiilot ilmeisesti tehdään lehti- tai voitaikinaan ja nakkiin yhdistettynä siitä tulee melkoisen raskas rasvapommi. Toisinaan väliin vielä tuupataan juustoa.

Sain kummityttöni kylään viime viikonloppuna ja yritin miettiä jotakin kivaa iltapalaa/retkievästä. Muistin, että kummitytön mieleen on nakit ja makkarat, joten tein nakkipiiloja sämpylätaikinaan. Nämä piilot olivat siten enemmänkin hot dogeja, mutta ihan maittavia kuitenkin. Nakkeina voi tietenkin käyttää ihan mitä vaan nakkeja, oli ne sitten valmistettu lihasta, soijasta tai seitanista.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
2,5 dl täysjyväspelttijauhoja
n. 8 dl vehnäjauhoja
150 g juustoraastetta
0,5 dl öljyä

nakkeja, mausteita (valkosipulia, paahdettua sipulirouhetta, ketsuppia, sinappia yms)

Tee sämpylätaikina ihan tavalliseen tapaan, lisää loppuvaiheessa öljy ja juustoraaste, alusta taikina pehmeäksi. Anna kohota puolisen tuntia ja jaa taikina n. 30 osaan. Taputtele taikinapalasista littana lätty, laita lätylle mausteita ja  nakki, kietaise nakin ympärille. Aseta pellille niin että saumapuoli on alaspäin. Voitele munalla ja paista 225 asteessa n. 15 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti