lauantai 29. kesäkuuta 2013

Suklainen piimäkakku

Jos olet koskaan tehnyt yövuoroa, tiedät varmaan, että aamuyön tunnit tuntuvat joskus puuduttavan pitkiltä. Tänä yönä niin ei tosin käynyt, koska innostuin hääräämään keittiössä ja pyöräytin ensin vanhanajan lihapiirakan, tällä kertaa tosiaan ihan lihapiirakan, koska se ei tullut omaan käyttöön. Piirakka valmistui nopsaan ja uunin ollessa jo valmiiksi lämmin, päätin tehdä myös kuivakakun. Tarkemmin kaappeja tutkailtuani totesin, että kananmunat oli vähissä, joten tein piimäkakun. Perinteiseen piimäkakkuunhan tulee hyvinkin jouluisia mausteita, inkivääriä, neilikkaa ja kanelia, joten päätin hiukan tuunata reseptiä. Kakku on helppo ja nopea valmistaa ja sopii hyvin yövuorossa valmistettavaksi siksikin, että sekoittamiseen ei tarvitse käyttää sähkövatkainta. Tätä reseptiä aion muuten kokeilla vegaanisena, piimän tilalla ajattelin käyttää soijamaidolla tai vedellä lantrattua maustamatonta soijajugurttia.

2 dl puolikarkeita spelttijauhoja
2 dl kakkujauhoja
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa
2 dl raakaruokosokeria
1 dl mantelilastuja
0,5 dl kookoshiutaleita
3,5 dl piimää
1 dl sulatettua voita tai margariinia
(0,5 tl suolaa)

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää piimä ja jäähdytetty, sulatettu margariini, sekoita taikina tasaiseksi. Kaada (tai oikeastaan lusikoi) taikina jauhotettuun kakkuvuokaan, paista 175 asteessa n. tunti. Kumoa jäähtyneenä.



Vasta jälkeenpäin hoksasin, että taikinaan kannattaa lisätä n. 0,5-1 tl suolaa, koska suola voimistaa kaakaon suklaista makua. Seuraavan kerran sitä siis. Tämä kakku on muuten parhaimmillaan parin päivän päästä, kun maut ovat tasoittuneet ja kakku sopivasti mehevöitynyt ja "tiivistynyt".

Nyt; hyvää yötä!

2 kommenttia:

  1. Aion kokeilla, kun spelttikin on tuttu ainesosa ja ohje vaikuttaa niin minunlaiselle leivonta-aineiden suhteen. kiitos reseptistä

    VastaaPoista
  2. Hei, tämä kommentti oli mennyt aivan ohi! Toivottavasti maistui :)

    VastaaPoista