sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kasvisvoileipäkakku

Minun piti tehdä voileipäkakku ensimmäiseen työpaikkakokoukseen työhönpaluuni jälkeen, mutta se nyt jotenkin vaan jäi. Onneksi tuli tilaisuus tekaista sellainen töissä, kun eräs työtoveri jättää työyhteisömme ja vietimme tänään läksiäisiä. Yleensä juhlistamme töissä lähes kaikkea jollain makealla, mutta tällä kertaa päätimme tehdä voileipäkakun (onneksi lähtevä kollega toi kuitenkin fantastisen hyvän suklaatäytekakun tarjolle...). Ohjeen kehittelin aikoinaan synttäribileisiini ja olen siitä tehnyt muutaman kerran myös herkullista vegaanista versiota.Vegaaniseen kakkuun käytetään Tofutti tuorejuustoa (maustamatonta), munatonta majoneesia (Plamilin ja Xtran majoneesien sekoitus on minusta hyvä, kumpikaan ei yksinään ole kovin maukas voileipäkakussa) ja fetajuuston sijasta marinoitua tai kylmäsavustettua tofua.

Voileipäkakku on muuten siitä kiva tarjottava, että ihmiset jotenkin kovasti arvostavat, kun sellaisen on "viitsinyt" heille väsätä. Todellisuudessa voileipäkakku on hyvinkin helppo tarjottava, varsinkin kun sen voi tehdä lähes valmiiksi jo edellisenä päivänä.

2 isoa pkt paahtoleipää (ruisversiota ja sitten tavallista vehnäpaahtista)

Täyte 1
punasipulia silputtuna
aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
tuoretta basilikaa silputtuna
iso paketti (200g) tuorejuustoa, esim. tomaatti-basilika
2-3 rkl majoneesia

Täyte 2
suippopaprikaa silputtuna
fetajuustoa murustettuna
rucolaa silputtuna
iso paketti (200g) tuorejuustoa, esim. Afrikan paprika
2-3 rkl majoneesia

Kostutukseen n. 6 dl kasvislientä (tai kasvisliemen ja maidon sekoitusta)

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl majoneesia
1 dl kevytvispiä

Koristeluun mustia oliiveja, yrttejä, kirsikkatomaatteja, kurkkua, viinirypäleitä, juustoraastetta yms

Sekoita täytteet ja leikkaa paahtoleivistä reunat niin että siivuista tulee samankokoiset. Asettele ruispaahtoleipää pohjaksi (3x2), kostuta kasvisliemellä ja levitä päälle 1 täytettä. Sitten vaaleaa paahtoleipää seuraava kerros, kostutus ja 2 täytettä päälle, jatka näin kunnes olet saanut haluamasi korkuisen kakun aikaiseksi. Kakku kannattaa kasata folion päälle, koska kakku kiedotaan tiukasti folioon ja jätetään yön yli painon alle kostumaan.


Vatkaa kevyt vispi vaahdoksi ja sekoita siihen loput aineet. Kuorruta kakku ja koristele.

Koristelun suunnittelusta vastasi tällä kertaa eräs asiakas ja minä vain toteutin suunnitelman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti