sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Mummon lihapiirakka

Edellisessä postauksessa mainitsemani lihapiirakka sopii mainiosti myös soijarouheella tehtäväksi, tämä ohje nyt sattuneesta syystä on jauhelihasta.

3 desilitran sämpylätaikina (minä käytin tällä(kin) kerralla jauhoina sekä speltti- että vehnäjauhoja)

Täyte:
400 g jauhelihaa (tai vastaava määrä liotettua soijarouhetta)
1 iso sipuli silputtuna
1,5-2 dl puuroriisiä
1 dl smetanaa/ranskankermaa/ruokakermaa
suolaa
ripsaus maustepippuria
reilusti Santa Maria pippurinen yrttiseos- maustetta
paistamiseen öljyä tai margariinia

voiteluun kananmunaa

Keitä riisit kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Tee sämpylätaikina ja anna kohota puolisen tuntia. Paista jauheliha (tai soijarouhe) ja sipuli rasvassa, mausta ja sekoita joukkoon keitetty riisi ja smetana tai vastaava. Tarkista maku.

Jaa taikina kahteen osaan, kauli toinen osa pohjaksi uunipellille. Levitä täyte päälle, jätä reunoihin pari senttiä tyhjää. Kauli toinen puoli taikinaa kanneksi, jätä se hiukan pienemmäksi kuin pohja ja nosta täytteen päälle. Käännä pohjan reunat kannen päälle, painele hyvin kiinni haarukalla. Voitele vatkatulla kananmunalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti