perjantai 21. kesäkuuta 2013

Täydellinen päivä

Heti tuli hiukan huono omatunto, kun kirjoitin tuon otsikon. Täydellinen päivä, vaikka sinä päivänä perhe jäi hyvinkin pieneen rooliin. Täydellisiä päiviä on tietysti monenlaisia ja tässä yksi esimerkki minun eräästä sellaisesta.

Minulla ja siskollani on jo vuosia ollut tapana käydä silloin tällöin yhteisellä aamiaisella Cafe Ekbergillä ja nyt pitkän tauon jälkeen olimme sopineet tapaamisen sinne. Sattumoisin kyseinen paikka oli tupaten täynnä (lähinnä turisteja). Päätimme etsiä uuden aamiaispaikan, niitä kun tuntuu olevan Helsingissä nykyään joka korttelissa. Onneksi elämme älypuhelimien aikakaudella ja parin pikaisen googlauksen jälkeen suuntasimme Lönnrotinkadulle Krulla-nimiseen kahvila-ravintolaan.
Krullan aamiainen maksoi 10,50 euroa ja ravintolan ulkoasu, tunnelma sekä palvelu tekivät heti vaikutuksen. Siistit valkoiset pöytäliinat, rauhallinen tunnelma, kahvi, tuoremehu sekä minicroissantit tuotiin pöytään melkein ennen kuin ehdimme istuutua. Juustojen ystävänä ilahduin juustotarjottimesta, jolta löytyi useita herkullisia juustolajeja. Leipä oli tuoretta ja hyvää, tarjolla oli kasvispiirakkaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, salaattia, täytettyjä croissantteja, toki myös kinkkua, lohta yms, mutta niihin en sen paremmin tutustunut. Aamiaisen makea osuus koostui mm. macaron- leivoksista ja mantelilla kuorrutetuista ja täytetyistä croissantteista.

Täytyy sanoa, että olipa onni, kun "vakimestamme" oli täynnä. Cafe Ekberg on hiukkasen yliarvostettu aamiaispaikka, johtunee siitä, että siellä on käyty buffet-aamiaisella jo kauan ennen kuin siitä tuli trendikästä. Vaikka se kuinka onkin perinteikäs kahvila ja hyvä paikka julkkisbongaukseen, niin suosittelen kokeilemaan jotain uutta (jos siellä siis on vielä joku, joka on yhtä tapoihinsa piintynyt kuin minä). Eroa fiiliksessä näiden kahden aamiaisen välillä oli suunnilleen saman verran, kuin Ruotsin risteilyllä on eroa halvemman ja hiukkasen kalliimman aamiaisen välillä. Joskin tässä tapauksessa aamiaiset olivat saman hintaiset, myös Ekbergillä arkiaamun aamiainen maksaa 10,5 euroa.

Aamiaiselta suuntasin työvuoroon, jonka tein mökkeilyn merkeissä. Petankkia, krokettia, uimista, ravintolassa lounastamista, makkaran paistamista, auringon paistetta, voiko sitä edes työksi sanoa?? Päivän kruunasi se, että mieheni ja tyttäreni hakivat työn raskaan raatajan kotiin, lapsi oli hyväntuulinen ja riehakas ja illalla sain vielä hetkisen omaa aikaa, ennen kuin nukahdin aikaisin ja nukuin koko yön heräämättä. Voiko täydellisemmin täydellisen päivän lopettaa?

18 asteisessa merivedessä tarkeni liotella varpaita, ei juuri muuta.

Pieni ruokalepo...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti