maanantai 10. kesäkuuta 2013

Polskimista Plotilla

Pirkkolan Plotti, kuva: www.geolocation.ws
 En ole oikein koskaan ollut mitään "biitsi-ihmisiä". En tykkää maata auringossa, varsinkaan missään yleisellä uimarannalla, missä vertaillaan säärien karvaisuutta ja mahamakkaroiden paksuutta ja rintojen kokoa. En myöskään ole koskaan asunut rannan läheisyydessä ja jotenkin minusta ei maksa vaivaa matkustaa parilla bussilla tai kulkuvälineellä, että pääsee mereen kastautumaan ja sitten sotkemaan itsensä hiekkaan ja polttamaan itsensä auringossa. Maauimalat on ihan kivoja, mutta ne ovat usein hellepäivinä ihan tupaten täynnä ja maksullisia.

Tyttäreni on nyt sen ikäinen, että uiminen tuli ensimmäistä kertaa kyseeseen viime aikojen helteiden vuoksi. Asumme aivan Pirkkolan urheilupuiston kupeessa ja muistin, että siellä on matala lätäkkö, johon voivat lapset mennä uiskentelemaan. Joskus 7 vuotta sitten kävin siellä istuskelemassa ja viettämässä aikaa, kun sen aikaisen kotini, pienen yksiön, neliöt kävivät turhan pieniksi ja tunkkaisiksi.

Kyseessä on Pirkkolan Plotti. Plotti on luonnon maauimala, hiekkakuoppa, joka kesäisin täytetään vedellä, syvimmillään n. metrin syvyinen. Se on rakennettu vuonna 1951 asukasyhdistyksen toimesta, pukuhuonerakennus uusittiin 2007 ja leikkialue tänä keväänä. Plotilla on vesiliukumäki, wc:t, pukuhuone, uimavalvojat kesäkuukausina klo 10-18 sekä pieni kioski, josta voi ostaa (käteisellä) pientä syötävää ja juotavaa. Vieressä on kiipeilyteline ja keinuja, nurmikkoa ja hiekkarantaa. Ihan mahtava paikka lapsiperheille! Turvallinen ja siinä mielessä rauhallinen, että vain lapset viitsivät polskia plotissa, teinit hakeutuvat sitten muualle. Plotti ei ole aidatulla alueella, sitä voi toki käyttää muulloinkin, kuin uimavalvojien läsnäolleessa, mutta pukusuojarakennus on silloin kiinni. Ja mikä parasta, Plottia saa siis käyttää aivan ilmaiseksi.

Suosittelen ottamaan aurinkovoidetta ja eväät mukaan ja viettämään päivän Plotilla!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo järjestetään eväsretki joku viikonloppu! Minä ainakin taidan viettää täällä kaiken kesän vapaa-aikani tyttären kanssa, sen verran innoissaan hän on "uimisesta".

      Poista