tiistai 25. kesäkuuta 2013

Mozzarellaleivät

Lapsuudenkodissani meillä oli tapana tehdä jotain spessua iltapalaa lauantaisin, saunan jälkeen herkuteltiin välilä pizzalla, lämpimillä voileivillä (täytteenä metukkaa, juustoa ja sinappia, höystettynä maustekurkuilla ja tuoreella paprikalla) tai takassa paistetulla makkaralla. Nykyäänkin, vieraillessani vanhempieni luona, teemme joskus jotain erityistä iltapalaa saunan jälkeen, kuten näitä mozzarellaleipiä. Tämä ohje on joskus aikoinaan ollut jomman kumman suuren suomalaisen kauppaketjun ruokalehdessä, ainakin jokseenkin tämänkaltaisena.

1 ciabatta-leipä

tuoretta basilikaa
mozzarellapalloja
tomaattia
oliiviöljyä
valkosipulinkynsiä
mustapippuria

Leikkaa leipä siivuiksi, hiero puolitettua valkosipulinkynttä leipäsiivujen pintaan, voitele oliiviöljyllä. Paista leivät rapsakoiksi uunissa (225 asteessa muutama minuutti), laita päälle siivutettua mozzarellaa, tomaattisiivuja ja silputtua basilikaa, rouhi päälle mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti