Tämä on äitini vanha resepti, joka minulla on reseptikirjassani niemllä Pikamustikkakakku. Tein tätä kerran kollegoilleni läksiäisiin, kun olin vaihtamassa työpaikkaa ja heidän mielestään kyseessä olikin Mamman mehevä mustikkakakku!
Tämä on myös niitä mummoreseptejä ja sen huomaa mm. siitä, että mittayksikkönä on kkp eli kahvikuppi. Ja kyseessä todellakin on n. 1,5 dl vetoinen kahvikuppi eikä mikään muumimuki.
1,5 kkp sokeria
3 kkp vehnäjauhoja
1,5 kkp sulatettua voita tai margariinia
Sekoita sokeri, vehnäjauho ja sulatettu margariini, ota seosta kahvikupillinen sivuun. Sekoita puuhaarukalla lopun taikinan joukkoon:
2 munaa
1 kkp maitoa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Kaada taikina korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Ripottele päälle
n. 3 dl jäisiä mustikoita
ja viimeiseksi kahvikupillinen sokeri-jauho-voiseosta.
Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia (riippuen uunista ja irtopohjavuuan koosta). Kakku saa jäädä keskeltä hiukan tahmaiseksi, eli älä paista ihan läpikypsäksi. Kakku on valmis, kun se vuokaa heilauttaessa vielä hiukan "hyllyy" keskeltä.
Tarjoile vaniljakastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti