torstai 16. toukokuuta 2013

Mamman mehevä mustikkakakku

Tämä on äitini vanha resepti, joka minulla on reseptikirjassani niemllä Pikamustikkakakku. Tein tätä kerran kollegoilleni läksiäisiin, kun olin vaihtamassa työpaikkaa ja  heidän mielestään kyseessä olikin Mamman mehevä mustikkakakku!

Tämä on myös niitä mummoreseptejä ja sen huomaa mm. siitä, että mittayksikkönä on kkp eli kahvikuppi. Ja kyseessä todellakin on n. 1,5 dl vetoinen kahvikuppi eikä mikään muumimuki.

1,5 kkp sokeria
3 kkp vehnäjauhoja
1,5 kkp sulatettua voita tai margariinia

Sekoita sokeri, vehnäjauho ja sulatettu margariini, ota seosta kahvikupillinen sivuun. Sekoita puuhaarukalla lopun taikinan joukkoon:

2 munaa
1 kkp maitoa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia


Kaada taikina korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Ripottele päälle

n. 3 dl jäisiä mustikoita

ja viimeiseksi kahvikupillinen sokeri-jauho-voiseosta.

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia (riippuen uunista ja irtopohjavuuan koosta). Kakku saa jäädä keskeltä hiukan tahmaiseksi, eli älä paista ihan läpikypsäksi. Kakku on valmis, kun se vuokaa heilauttaessa vielä hiukan "hyllyy" keskeltä.

Tarjoile vaniljakastikkeen kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti