torstai 30. toukokuuta 2013

Teetä ja sympatiaa

Kävin tänään lahjaostoksilla Helsingin keskustassa ja poikkesin pieneen liikkeeseen, jonka ohi olen kävellyt lukemattomia kertoja, mutta jossa en ole koskaan vieraillut. Kyseessä on teepuoti The Ounce Fredalla. Olin ostamassa lahjaa työkaverille, mutta puodin tunnelma ja tuoksut veivät menneessään ja riehaannuin itsekin ostamaan maustettua vihreää teetä. Olen enemmänkin kahvihifistelijä (matkalla Kampin metroasemalta The Ounceen huomasin Kaffecentralen-nimisen liikeen, oi mikä tuoksu! Ehkä sinne seuraavaksi), mutta lipittelen kyllä teetäkin silloin tällöin.

Kuva: ounce.fi
 The Ouncessa on näin äkkiseltään arvioituna myytävänä lukemattomia teelaatuja, mustasta teestä vihreään ja valkoiseen, rooibosta, yrttisekoituksia, maustettua teetä, you name it. Itse tutustuin tällä kertaa vain vihreän teen valikoimaan, koska sitä olin ostamassa. Tee myydään irtotavarana unsseittain, asiantunteva myyjä antaa haistella teen aromeja lasipurkin kannesta ja voipa puodissa halutessa myös maistella teetä, myymälän takaosassa sijaitsee maistelualue tuoleineen ja pöytineen. Parasta puodissa oli ehkä se, että myyjä auttaa pyydettäessä, mutta antaa myös rauhassa tuumailla ja tutkailla. Mikään ei ole niin inhottavaa, kuin koko ajan perässä hiihtävä ja taukoamatta myyvä myyjä. Tarjolla on myös lahjatavaroita ja teehen liittyvää välineistöä, kuten teesiivilöitä, haudutusmukeja ja kuppeja.

Usein tällaisissa erikoisliikkeessä tuntee itsensä ihan hölmöksi, kun ei ymmärrä kaikista hienouksista, mutta The Ouncesta poistuin hyvällä mielellä ja hyvin palveltuna, mukanani lahja, joka oli tarkoituskin ostaa, sekä pari unssia inkiväärillä ja appelsiinilla maustettua yrttisekoitusta ihan mielenkiinnosta. Tuoksu oli taivaallinen ja makukin ihan ok, myös 1-vuotiaani hörppi jäähtynyttä teetä mukistani innoissaan (enkä ollut edes lisännyt hunajaa!). Teen ystävälle ihan must shoppailupaikka, mutta kiva kokemus meikäläisen kaltaiselle kahvin suurkuluttajallekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti